Вести

Адаптација просторија Удружења инвалида у Панчеву

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, континуирано подржава рад Савеза инвалида рада Војводине, као и панчевачког Удружења инвалида рада и особа са инвалидитетом. Они им пружају финансијску подршку путем Програмског и Стално отвореног конкурса за унапређење положаја особа са инвалидитетом, истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.

Данас смо отпочели и обележили почетак радова на реконструкцији овог простора који је град доделио организацији инвалида рада и осова са инвалидитетом. У овај објекат, у наредних месец дана, биће уложено преко 4,9 милиона динара од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, сектора за заштиту особа са инвалидитетом. У овом пројекту свој допринос даће и гград Панчево као и јужнобанатски управни округ, да би људи који овде проводе добар део свога дана бавећи се сликање, могли да се окупљају, да имају свој простор за све активности, за организације мини изложби, сликања, али и за своја дружења и своје прославе, што свакако јесте значајан допринос њиховом укључивању у локалну заједницу и у друштво Србије уопште.

Реконструкција ових просторија је доказ да Министарство али и град Панчево воде политику континуитета и да је оно што људи траже приоритет и то се и реализује, истакао је градоначелник града Панчева Александар Стевановић.

Можемо да видимо да се ради на кречењу просторије, уређењу електроинсталације, у претходном периоду сређен је кров који је прокишњавао, купљена је нова техника, клима, радићемо у наредно периоду прилаз у сарадњи са ресорним министарством како би овај простор оплеменили људима који користе овај простор како би они могли што пријатније да користе простор за своје активности. Унутра смо могли да видимо преко педесет слика које су настале као плод њиховог боравка у овом простору.

Панчевачко Удружење инвалида рада и особа са инвалидитетом може да се похвали да постоји 60 година и броји 650 чланова. Слободан Стефановић, председник Удружења истиче да имају добру сарадњу како са ресорним министарство тако и са локаном самоуправом.

Слободан Стефановић, председник Удружења инвалида рада и особа са инвалидитетом града Панчева каже:

Сваке среде организујемо сликарске радионице. Ту се дружимо, сликамо. Лепо се дружимо и са осталим организацијама, идемо са њима да се дружимо и нама је увек лепо.

Стана Свиларов, председница Савеза инвалида рада Војводине подсетила је да је панчевачко удружење у саставу Савеза инвалида рада Војводине које окупља 32 локална удружења у Војводини и има близу 19.000 чланова.

Трудимо се коико можемо да окупимо људе. Неко воли да пеца, неко да иде на излете, неко да црта, а ми задовољавамо сваког члана. Покушавамо да решимо све проблем које имају и остале организације а то је побљшање услова рада у једној општинској организацији.

Удружење инвалида рада и особа са инвалидитетом града Панчева, током године, спроводи низ програма подршке својим члановима а такође, организује и разне радионице.

 

 

 

 

Извор: РТВ Панчево