Вести

Александар Фаркаш ресорни већник за спорт и Милан Станишић директор ЈКП "Младост"

Према речима Александра Фаркаша, буџет за спорт је у 2014. години био мањи у односу на претходну годину за око 20% а према првим проценама у наредној, 2015. години можемо очекивати смањење за јос 10 милиона динара (нових 15%). У таквим условима, уз несебничну подршку руководства СНС-а, а у складу са захтевом председника партије и премијера Александра Вучића и ставом странке о потреби за деполитизацијом спорта, успели смо да успоставимо нов систем функционисања и расподеле буџетских средстава, посебно поштујући критеријуме праведности, стручности и независности. То је омогућено оснивањем два стручна, деполитизована тела: Комисија за спорт и Савет за спорт.
-Као пример позитивне праксе истичемо да смо са великим задовољством присуствовали потписивању уговора о сарадњи Пливачких клубова „Тамиш“ и „Динамо“, који су на нашу иницијативу започели размену стручних кадрова и спортиста, а у циљу унапређења локалног спорта и омогућавања бољих услова за рад а самим тим и постизању бољих резултата – казао је Фаркаш.
У години пред нама наставићемо са реализацијом започетих планова, као и са спровођењем неких од нових активности, међу којима су:
- Унапређивање професионалног, школског и рекреативног спорта кроз низ нових активности
-Укључивање маргинализованих група у спортске активности (жене, инвалиди, националне мањине, посебне социјалне категорије становника)
- Промовисање спорта и подизање нивоа информисаности грађана и грађанки о нашим акцијама, активностима и догађајима формирањем радне групе за информисање и оснивањем новог веб портала који ће бити презентован јавности почетком 2015. године.
Директор ЈКП „Младост“ Милан Станишић изјавио је да је ово предузеће у овој години урадило главни терен на Спортском центру младост, свлачионице у хали и пескарење безена. Ангажовано је 6 радника на конкурсу за јавне радове који су били ангажовани на пословима одржавања
- Поносан сам што су ове године у Хали организоване међународне рукометне утакмице и кошаркашка утакмица „КК Тамиш – КК Црвена Звезда“ – оценио је Станишић.