Вести

Асфалтирана улица Бориса Кидрича у БНС-у

У току су завршни радови на асфалтирању Улице Бориса Кидрича у Банатском Новом Селу. Ова улица једна је од приоритетних улица у селу јер је паралелна са главним путем. Пројектом је предвиђено да се осим асфалтирања ураде и кишни канали као и да улица добије комплетну саобраћајну сигнализацију. Уговорена вредност радова је 10 милиона динара са ПДВ-ом.

Пројекат за асфалтирање Улице Бориса Кидрича у Банатском Новом Селу, урадила је месна заједница, која га предала Дирекцији за изградњу и уређење Панчева. Због значаја ове улице не само за Банатско Ново Село, Дирекција је радове у овој улици уврстило у финансијски план за 2016. годину, каже Маја Витман директорка ЈП „Дирекција“.

- Према процењеној вредности коју смо добили пројектом а то је 16 милиона динара, у току поступка јавне набавке, али након јавне набавке, јавило се доста извођача и уговорена цена посла је 10 милиона са ПДВ-ом. Оно што је предвиђено пројектом, а сад се ради је саобраћајница ширине 5 метара, дужине 973 метра. У склопу пројекта ових дана радиће се и кишни канали као и целокупна саобраћајна сигнализација – рекла је Маја Витман, директорка ЈП „Дирекција“.

Због значаја ова улица требало је да буде асфалтирана пре 20 година, каже Недељко Топић, председник Скупштине МЗ Банатско Ново Село. Улица паралелна је са главним путем и често када су застоји на међународном путу служи као обилазница, каже Топић.

- Онда је ту било отежаних ситуација, зато што ово није било асфлатирано. Дирекција је препознала важност асфалтирања ове улице, па је то сада решено. Олакшаће у многоме саобраћај и у слове живота овде у Банатском Новом Селу – изјавио је Недељко Топић председник Скупштине МЗ.

У Банатском Новом Селу до краја ове грађевинске сезоне требало би да започну и радови на капели, каже Топић.

- У току су завршени радови на обезбеђивању документације за капелу. Са сигурношћу могу да кажем да у току следеће недеље и то ће бити комплетно завршено и да се добије сагласност за извођење радова – нагласио је Недељко Топић председник Скупштине МЗ.

Како би се побољшали услови живота и становницима насељених места, Дирекција изводи радове и у Глогоњу, Качареву, Долову, Банатском Брестовцу, каже Маја Витман.

- Од инвестиција нискоградње, које се спроводе програмом пословања, у Глогоњу се ради Улица Бориса Кидрича, у Качареву две улице, Првомајска и Македонска, у Долову, ускоро крећу радови у Војвођанској и Улици ЈНА. Ускоро ћемо увести извођача радова и у Банатском Новом Селу у питању је Улица Моше Пијаде – додала је Маја Витман директорка ЈП „Дирекција“.

Осим наведених радова, у наредном периоду очекује се наставак изградње канализације у Омољици, као и изградња капеле у Глогоњу.