Вести

Други ребаланс пред одборницима

У понедељак 4. јула, биће одржана трећа седница Скупштине града у новом сазиву. Одборници градског парламента расправљаће о другом овогодишњем ребалансу градског буџета, као и многим важним питањима од значаја за град, а у најави су и неке кадровске промене.

Укупно повећање ребалнаса износи око 46 милиона динара, што значи да ће буџет за 2016. годину након другог ребаланса износити нешто више од 6 милијарди динара. - Главни део средстава одлази Аутотранспортном предузећу Панчево. Такодје ће на дневном реду бити измена програма и планова предузећа која су везана за тај исти ребаланс, затим формирање радних тела Скупштине, где смо сви заједно, односно све одборничке групе договорили.

Биће формиране обе комисије за закуп државног пољопривредног земљишта, могуће су још неке кадровске тачке у ситуацијама где имамо оставке директора. каже Тигран Киш, председник Скупштине града. Измедју осталог, на дневном реду седнице локалног парламента наћи ће се предлог одлуке о кредитном задужењу Града ради финансирања капиталних инвестицаја и предлог одлуке о иступању Панчева из Регионалног центра за друштвено економски развој „Банат". Биће изабран и нов директор Апотеке Панчево, с обзиром да је досадашња директорка Меланија Бонин дала оставку на ову функцију.