Вести

ДС био великодушан према Монтери?

Током власти Демократске странке до 2012. године многе инвестиције остале су недовршене. Ипак за приватнике су важила другачија правила. Када је реч о изградњи „Тамиш капије“, Град Панчево и Дирекција за изградњу излазиле су у сусрет инвеститору 2008. године и давале такве третмане какве обични грађани нису могли да добију.СхареТхис

Тако је например инвеститору изградње „Тамиш капије“ признат помоћни простор од преко 2000 квадрата као део целокупног објекта, али је на основу новоизградјеног помоћног пословног простора инвеститор добио умањење за наплату комуналног опремања. Чак и поред умањења од 70 посто, по градској одлуци, односно градске власти на чијем челу је била Весна Мартиновић, односно ДС, није наплаћено скоро 4 милиона, од укупно 5 и по милиона динара. Инвеститор је уплатио свега милион и 646 хиљада динара.С обзиром да је била једнократна уплата добили су попуст од 10 процената. За недостајућа паркинг места, одобрењем за изградњу коју су донеле тадашње градске власти, плаћено је 4 милиона динара за 91 паркинг место. То је у просеку за једно место око 44 хиљада динара. Са друге стране, видевши најаву репортажа о инвестицијама ДС-а, регионалној РТВ Панчево јавили су се грађани из улице Максима Горког коју је такође градјена у мандату ДС-а, и скоро у истом периоду. Указано нам је , уз писмену документацију, да су грађани за паркинг места испред својих кућа плаћали и преко 1000 евра, а да до дана данашњег нису та места добили. Поставља се и питање због чега је Град, односно Дирекција тада уредила комплетан простор око „Тамиш капије“ о трошку буџетских корисника. То је јавности и приказано током предизборне кампање ДС, 2012. године улице. Ту пре свега мислимо на Доситејеву улицу која се налази код „Тамиш капије“.

Истовремено Панчево је тада платило преко 300 милиона динара дуга тадашњег Фонда за капитална улагања према инвеститорима који су радили послове у Панчеву. Исти извођач, фирма „Монтерра“ никада није довршила халу у Багремару. Град Панчево је уложио 50 милиона динара у ову пропалу инвестицију. Сада када би се то прерачунало, с обзиром на курс евра, за тај новац би се комплетно реконструисала једна велика улица у Панчеву или чак неколико у селима. Слична је прича и са зградом Завода за јавно здравље која сабласно стоји годинама недовршена.