Вести

Гимназији и Електротехничкој школи на поклон гусеничари

Град Панчево је за Гимназију “Урош Предић” и Електротехничку школу “Никола Тесла” обезбедио два гусеничара, који ће помоћи деци која имају потешкоћа приликом кретања да лакше дођу до свих учионица. Такође, град је за ОШ “Братство јединство” набавио лап топ и пројектор.

 Град Панчево је један од десет градова у Србији који је преко Интерресорне комисије, а у оквиру пројекта „Унапређење професионалне подршке заједници“, добио средства за побољшање инклузивног образовања, здравствених и социјалних услига.

- Присуствујемо уручењу гусеничара Гимназији „Урош Предић“ и Електротехничкој школи „Никола Тесла“ у износу од 355.000 динара, а у циљу помоћи деци у инклузивном образовању. Помоћи уласка у школу, додела гусеничара где би се деци омогућило нормално функционисање у образовном систему, здравственом, социјалном – изјавио је Миленко Чучковић, градски већник задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике.

С обзиром на то да у Гимназији и Елетротехничкој школи није могла да се постави фиксна рампа, гусеничар је најбоље решење које ће омогућити ученицима са потешкоћама при кретању, да лако дођу до свих кабинета и учионица, оцењују директори ових школа.

- Ови гусеничари су једна сјајна ствар која ће омогућити да и у нашим школама имају архитектонски „спецификум“, где је немогуће то регулисати на други начин, да наши ученици који имају проблем са кретањем могу да приступе свим кабинетима, свим учионицама и да буду потпуно равноправни у уживању што она пружа – казао је Никола Ћурчин, директор Електротехничке школе „Никола Тесла“.

- Сада не само што нећемо морати више да преносимо децу да би ушли у приземље, него ћемо им омогућити да лако и безбедно стигну на спрат где су кабинети за информатику. Ми не можемо кабинете да спустимо у приземље, нема никаквог начина. Сада ће та деца која се крећу уз помоћ колица у сваки кутак школе моћи да стигну лако и безбедно – изјавио је Владимир Марић, директор Гимназије „Урош Предић“.

Поред набавке гусеничара који су били неопходни Гимназији и Електротехничкој школи, град Панчево је за Основну школу “Братство јединство” обезбедио лап топ и видео пројектор.