Вести

Готово цео ГО ДСС-а прешао у СНС

Скоро цео ГО ДСС-а Панчево приступио је Српској напредној странци. Прелазак 10 чланова ДСС-а и троје од четворо одборника у Скупштини Панчева, обелодањен је данас у централи СНС-а у Београду.

Том приликом, високи функционер Српске напредне странке Александар Мартиновић оценио је да је СНС отворена за све људе добре воље који су увидели да политика Александра Вучића може од Србије да направи успешну државу и лидера на Балкану. Овим чином СНС је показао да је државотворна странка која је отворена за све оне који су спремни да знањем и енергијом помогну странци, али и Александру Вучићу да Србију извуче из тешке економске ситуације у којој се налази, навео је Мартиновић. Он је истакао да је прелазак готово целог панчевачког одбора ДСС-а у напредњаке важан и због предстојећих покрајинских избора.

Људи који су до јуче припадали Демократској странци Србије јасно су ставили до знања свима не само у Панчеву него у целој Војводини да је СНС једина права алтернатива режиму Бојана Пајтића и да је једина која може да на изборима победи ДС и криминални режим Бојана Пајтића. Једина која може од Војводине да направи у економском смислу најуспешнији део Србије и да сузбије криминал и корупцију, који, нажалост, цветају у Покрајини од 2000. године – изјавио је Мартиновић.

Председник Градског одбора СНС-а Панчево и републички посланик Жељко Сушец захвалио је новим члановима на решености и храбрости да приступе СНС-у. Он је навео да је СНС у Панчеву у коалицији с ДСС-ом и да су врата напредњака отворена за све који прихватају и поштују програм СНС-а, а то је, како је нагласио, ред, рад и дисциплина. Ко ове услове не може да испуни, треба да напусти СНС, јер се ова странка не бави преотимањем одборника, закључио је Сушец. Сушец је подсетио да је 2012. године СНС затекао економски и привредно разорено Панчево, на ивици амбиса, и да је странка преузела одговорност.

СНС од 2012. године води Панчево. Један део ових људи партиципирао је у власти са СНС-ом и тада је већ поштовао програм странке. Затекли смо град економски и привредно разорен 2012. године, град без алтернативе и град у економском и привредном погледу на ивици амбиса. СНС је преузела одговорност 2012. године и направила тим који и данас делује на локалном нивоу. Радимо у интересу наших грађана и радићемо то и убудуће. За ове три године направили смо мали корак, али то нам даје велики подстрек да морамо да радимо више, боље и брже. То је у интересу грађана Панчева – напоменуо је Сушец.

Владимир Деља, градски већник задужен за екологију и бивши председник ГО ДСС-а, један је од десеторо чланова који су приступили СНС-у. Према његовом мишљењу, СНС води нормалну и здраву политику која је покретач развоја Србије и даје резултате. – Суштински, овде није реч о приступању, већ прихватању политике – једине нормалне и здраве политике, која је покретач развоја Србије. Борба против корупције и криминала, развој привреде и земље, успостављање социјалне правде... то је оно што сам препознао у политици ове странке. Панчево представља Европу у малом, јер има 24 нације, а политика која би се водила у правцу подела и враћања у деведесете довела би до стагнације и даљег пропадања како Панчева, тако и Србије. Због тога мислим да је мотивација људи који су у странкама, људи који су нестраначке личности, интелектуалаца, представника друштвене елите... окупљање око политике која обезбеђује просперитет грађана, који, наравно, не може да се догоди преко ноћи, али се резултати СНС-а виде. Дубоко верујем да је то пут који ће довести до бољитка Србије, па тако и Панчева – навео је Деља.

Поред Владимира Деље, Српској напредној странци у Панчеву приступили су: Зденка Јокић, Тигран Киш, Мишо Марковић, Игор Курељушић, Милорад Вукобратовић, Дејан Нолић, Зоран Мићаловић, Иван Ристић и Петар Јокић, који данас није присуствовао конференцији за новинаре у централи СНС-а, у Београду.