Вести

Град Панчево у три пројекта јавно-приватног партнерства

У циљу бржег решавања комуналних проблема у области јавног превоза, јавног осветљења и путне инфраструктуре Град Панчево је ушло у три пројекта јавно-приватног партнерства. Реч је о поступку који омогућава уштеде у буџету Града, а уштеђена средства ће бити искоришћена за додатно побољшање комуналних услуга.

Јавно-приватно партнерство је у ствари заједничко улагање Града Панчева и пословног партнера у које се ушло прошле године. Реализација сва три јавно-приватна партнерства почеће у наредна два месеца.

Она подразумевају да ће у наредне две године 35 километара путева бити урађено, 60 нових аутобуса ће превозити путнике а у периоду од 6 месеци комплетно јавно осветљење биће замењено лед расветом.

Панчево је један од првих градова у Србији који је успешно ушао у поступак израде пројеката за јавно-приватно партнерство.

„Панчево је један од првих градова у Србији које је кренуло са пројектом израде јавно-приватног партнерства и добило позитивно мишљење од стране Министарства финансија. Јавно-приватно партнерство представља заједничко улагање Града Панчева и пословног партнера у циљу побољшања комуналних услуга“, изјавила је градска менаџерка Маја Витман.

У питању је заједничко улагање Града Панчева и пословног партнера како би се грађанима пружиле квалитетније услуге.

„Одлучили смо се да уђемо у овај поступак како бисмо ефикасније и брже решили текуће проблеме наших грађана у области јавног превоза, јавног осветљења и путне инфраструктуре. Самим овим вршимо уштеде у буџету града и аутоматски средства ће бити опредељена управо за побољшање. У току прошле године смо кренули и са поступком јавно-приватног партнерства. У току наредна два месеца очекујемо саму имплементацију. То значи, да ће у ускоро наћи 60 аутобуса на путевима односно који ће превозити путнике, да ће у периоду од две године се урадити 35 километра пута а да ће у периоду од 6 месеци комплетно јавно осветљење бити замењено новом лед расветом. Очекујемо да наши грађани буду задовољни, јер ће се први ефекти видети веома ускоро“, навела је Маја Витман.