Вести

Градоначелник обишао Северну зону

Градоначелник Панчева Саша Павлов данас је са представницима "Дирекције за изградњу и уређење Панчева" обишао радове инфраструктурног опремања Северне пословне зоне, где је завршено асфвалтирање прве интерне саобраћајнице. Следи увођење воде и јавне расвете. Градоначелник инсистира на поштовању уговорених рокова јер то даје јасан сигнал потенцијалним инвеститорима да је Панчево озбиљан партнер.

Радови на изградњи путне инфраструктуре у Северној пословној зони који су започели почетком јуна напредују по плану. У Улици 7 Нова после завршетка земљаних радова асфвалтирано је првих 520 метара пута. Градилиште је данас обишао градоначелник Панчева, Саша Павлов. Он је нагласио да је поштовање рокова изузетно важно због привлачења инвестиција и инвеститора. Половином августа очекује се да јапанско-холандска фирма Азалеја купи првих 8,5 хектара земљишта у овој зони- изјавио је Саша Павлов, градоначелник Панчева.

- У роковима је завршено првих 520 метара интерне саобраћајнице данас се завршавају земљани радови, завршава се асфвалтирање . Паралелно са тим Дирекција расписала набавку за наредни сегмент за спајање са такозваном Надином кривином . Следеће што долази и сигуран сам да ће бити у роковима испоштовано у наредних седам дана изградња јавног осветљења, односно јавне расвете и водовода . Држимо се свих рокова које смо сами себи задали, прате нас извођачи радова и то је најбитније. Ми већ за други део августа имамо најављен долазак дугоочекивне јапанско-холандске компаније Азалеја која планира да узме првих 8,5 хектара овог земљишта и где су преговори доведени до краја.Надам се да ће ова промена у односу на претходно виђено бити врло значајна и један јасан сигнал инвеститорима.Нема више ни једног камена спотицања који нас спречио да што пре инфраструктурно ову зону опремимо и створимо могућност инвеститорима да дођу и да се наши суграђани запосле- казао је градоначелник Саша Павлов.

Опремање северне индустријске зоне је једна од најважнијих капиталних инвестиција у Панчеву и поверена је јавном предузећу “Дирекција за изградњу и уређење Панчева”. Вредност уговорених радова је 32 милиона динара.

У току наредне недеље оно што се предвиђа јесте изградња јавног осветљења и водоводне мреже , то су радови који се спроводе упоредо. У припремној смо документацији у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам грађевинарсто и заштиту животне средине , очекујемо грађевинску дозволу, како би смо могли да пријавимо радове на прикључак државног пута. Ми смо те послове већ уговорили само очекујемо документацију за пријаву радова- изјавила је директорка “Дирекције за изградњу и уређење Панчева” Маја Витман.

 

У трећој фази изградње и опремања Северне индустријске зоне планирано је асфвалтирање осталих интерних саобраћајница, као и полагање високонапонских каблова, који ће будућим инвеститорима омогућити стабилно снабдевање електричном енергијом.