Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАНЧЕВА СА АСОЦИЈАЦИЈОМ КИНЕСКИХ ПРИВРЕДНИКА: Ускоро решење за халу Багремару!

Градоначелник Саша Павлов, данас је примио делегацију новоформиране Асоцијације кинеских привредника Војводине и културног института народне републике Кине, „Конфиције Универзитета“ из Новог Сада. Разоварало се о потенцијалима привредне сарадње и како је проширити. Договорено је да се већ од 1. јуна наставе разговори око Хале у Багремару за коју су и даље заинтересовани кинески привредници.

 

Податак  Асоцијације кинеских привредника Војводине, која је формирана крајем прошле године је да  највише кинеских привредника  живи и ради у Панчеву. Логично је  што су панчевачки привредницима иницирали разговор са градоначелником. Тема разговора била је привредна сарадња и  њено проширивање, рекао је  градоначелник Саша Павлов.  

 

Договорено је да се од 1. јуна  наставе разговори и отворе теме које нису реализоване. Сарадња око Хале Багремар, стварање бољих услова пословања  Бувље и Зелене пијаце – казао је градоначелник.

 

Кинеску делегацију чинили су и представници Провинције Лишуи и Конфиције Универзитета из Новог Сада, који је део културног института Народне републике Кине.

 

Идеја је да се наши људи који се свакодневно сусрећу са  држављанима Кине, који овде послују буду престављени и на другим пољима, као што је култура – казао је Павлов.

 

Нови разговори са конкретним темама могу се очекивати већ од 1. јуна, када би се бар могло разговарати о Хали у Багремару, али и побољшању услова у којим кинески провредници послују у Панчеву.