Вести

Градоначелник Стевановић уручио 41 уговор грађанима за замену столарије

У Малој сали Градске управе уручен је 41 уговор Панчевцима који су се јавили на Јавни позив  како би остварили  право и добили бесповретну субвенцију за замену столарије у својим домовима и повећали енергетску ефикасност. За ову намену Град Панчево је издвојио два милиона динара.

Међу 41 Панчевцем који су добили средства за замену столарије у својим домовима су Илонка Ачић и Радојко Јовановић који су добили средства за замену столарије у својим домовима. Зелена енергија и сама уштеда су корисне за свако домаћинство, а свакако и помоћ локалне самоуправе. Илонка Ачић

Грађани су били веома заинтересовани за овај пројекат. Њега спроводе министарство за енергетику, као носилац и Град Панчево.Градоначелник Панчева Александар Стевановић, уручујући уговоре, нагласио је да је локална самоуправа одмах по пријављивању на јавни позив министарства спровела све потребне процедуре и изабрала 16 извођача.

За овај пројекат из буџета је издвојено 2 милиона динара. У наредној години планирано је дупло више новца, односно 4 милиона динара. Панчево ће и наредном периоду пратити све пројекте и мере које спроводи Влада Србије .”Због те чињенице су и увећеана средства за ову намену, уколико се пријави још више Панчеваца за бесповратене субвенције” поручио је градоначелник Стевановић.