Вести

Градска предузећа преузимају послове ЈКП "Долови"

Градски већници дали су сагласност да у Долову ЈКП “Хигијена” преузме послове одношења смећа, “Зеленило” послове кошења и одржавања зелених површина, док је “Водовод” надлежан за водоснабдевање.

ЈКП “Водовод и канализација” убудуће ће, уместо ЈКП “Долови”, обављати дистрибуцију и производњу воде у Долову, одлучило је Градско веће на данашњој седници. Такође, послови одвожења смећа убудуће ће прећи у надлежност “Хигијене”.

- Надзорни одбор ЈКП “Водовод и канализација” донео је одлуку која се односи на пренос обављања те комуналне делатности- производње и дистрибуције воде у Долову са ЈКП “Долови” на “Водовод и канализацију”. У одлуци су наведено и цене на основу којих би се обављале ове делатности. На основу тога и надзорни одбор ЈКП “Долово”, Долови донео је одлуку којом уступа обављање те комуналне делатности. Што се тиче одлуке сакупљања, одвожења и депоновања отпада исто имамо одлуку Надзорног одбора ЈКП “Долови”, Долово и имамо одлуку Надзорног одбора “Хигијена” која преузима обављање те делатности сакупљања и депоновања смећа у Долову заједно с ценама које ће се примењивати. У овој одлуци, такође, стоји обавеза да “Водовод” и Долово раде заједно на припремању мреже како би се омогућило преузимање мреже – рекла је Јасминка Павловић, Секретаријат за урбанизам.

Због усаглашавања с овом одлуком, у ЈКП- овима “Водовод” и “Хигијена” морају да преузму раднике, односно да отворе по три радна места у сваком од ових предузећа, а смање шест радних места у ЈКП “Долови”. Већници су усвојили и информацију о оствареној производњи стрних жита у 2016.години.

- У току 2015.- 2016. године заснована је производња стрних жита на 10960 хектара, што је 18 посто укупних покривених пољопривредних површина под овим усевом. Укупан остварен принос пшенице је 5,62 тоне по хектару, укупан просечан принос код пољопривредних предузећа и радничких задруга је 6,5 тона пшенице по хектару, а на индивидуалним газдинствима остварен је принос од 5 тона по хектару - изјавио је Зоран Грба из Секретаријата за пољопривреду.

Поред ових, Градско веће усвојило је и одлуку о измени финансијског плана МЗ “Горњи град”, као и измене и допуне Одлуке о сахрањивању и гробљима.