Вести

Градски челници у директном разговору са грађанима "Центра"

 Представници актуелне градске власти наставили су са праксом директних разговора са грађанима. Овакве трибине никада претходне власти нису организовале. На питања становника Месне заједнице "Центар" у Великој сали Градске управе одговарали су: градоначелник Панчева Саша Павлов, председник Скупштине града Тигран Киш и градска менаџерка Маја Витман.

Почетком октобра Град и Јавно предузеће "Градска стамбена агенција" одржали су трибину на којој су Панчевци могли да питају све о промени Закона о становању. Било је много питања, па су организовани разговори са грађанима, како би се Панчевци што боље информисали о корацима које могу предузети и институцијама, којима могу да се обрате за помоћ. Трећи у низу разговора организован је у Градској управи за становнике МЗ Центар, а градоначелник Панчева истакао је да градска власт овом акцијом показује да разуме грађане.

Поред могућности да усмено постављају питања присутнима су подељени и папири на које су могли да запишу конкретне проблеме.

На питања су, поред градоначелника одговарали и Тигран Киш, председник Скупштине града и Маја Витман, градска менаџерка.

Маја Витман каже да се питања углавном односе на јавно комунални сектор.

И у наредном периоду представници локалне самоуправе наставиће са организовањем оваквих трибина, односно директних разговора са становницима Панчева. Директан контакт представника локалне самоуправе увела је актуелна власт, за разлику од претходне власти која никада није смела да на овакав начин разговара са грађанима Панчева.