Вести

Градско веће усвојило предлог буџета за 2017. годину

 Градско веће усвојило је предлог буџета за 2017. годину. Према последњим пројекцијама, предвиђено је да износи 5 милијарди и 725 милиона динара. Ово је за око 320 милиона мање него што је био буџет у 2016. години након последњег ребаланса. Због планираних мањих прихода, мањи су и расходи, каже Предраг Живковић, заменик градоначелника, који је задужен и за финансије. У следећој години, град ће се задужити додатно за 273 милиона за капиталне инвестиције. Највећа инвестиција према плану биће изградња прве фазе Потамишког фекалног колектора. 

Највеће смањење прихода очекује се од пореза на зараде, због промена Закона о финасирању локалних самоуправа. Тако ће Панчево имати мање прохода у износу од око 60 милиона динара, каже Предраг Живковић, заменик градоначелника, који је задужен и за финасије. Смањење прихода може се очекивати и од пореза на промет апсолутних права, пореза на имовину, еко таксе. Мањи приходи, условили су и да расходи буду мањи.

Доста инвестиција из 2015 и 2016. године за које се град задуживао није завршено, тако да ће у новом буџету бити и 620 милиона кредита из ранијих година. Током следеће године, планирано је додатно задужење од око 273 милиона динара од чега ће већина бити утрошена на изградњу Потамишког колектора.

Градско веће, дало је сагласнот ПУ “Дечја радост” да са оштећеним родитељима може склапати споразуме о исплати више уплаћеног новца за услуге које прожа Дечја радост. До сада је пред судом покренуто преко 220 тужби за које су судски трошкови око 4 милиона динара, град је дао сагласност за исплату новца родитељима, након потписивања спопразума, каже градоначелник Саша Павлов.

Чланови Градског већа дали су и сагласност на одлуку НО ЈКП „Хигијена“ да се мештанима Долова до 1. септембра продужи попуст који су имали на плаћање услуге одношења смећа.

Усвојено је и више сагласности на Статуте јавних и јавно-комуналних предузећа, који се усклађују са законом о комуналним делатностима. О буџету и осталим одлукама, своју реч даће и одборници Скупштине града, која је како незванично сазнајемо заказана за 29. децембар.