Вести

Граду и Панчевачком карневалу уручена Међународна плакета ФЕЦЦ-а

Предајом кључева Града маестру Карневала, вечерас је у Панчеву почео 14. панчевачки Интернационални карневал. По први пут, Карневал се одржава као манифестација од изузетног значаја за Град Панчево, а ове године, стигло је и међународно признање.

Потпредседник Федерације Европских карневалских градова, Јосип Силов, градоначелнику Панчева, Саши Павлову уручио је међународну плакету Федерације, као потврду квалитета Панчевачког карневала и града као домаћина. Међународна карневалска поворка, у којој ће учествовати око 40 карневалских група из Србије и иностранства, кренуће сутра у 20 сати са Градског стадиона. Врата града вечерас су отворена за најзначајнију међународну карневалску манифестацију у Србији.

Потврда изузетног квалитета Панчевачког карневала, стигла је од Града који је Карневал прогласио манифестацијом од изузетног значаја, државе, чије је Министарство трговине, туризма и телекомункација подржало манифестацију, али и од Европске федерације европских карневалских градова, чији је представник, Јосип Силов, градоначелнику Панчева, Саши Павлову, уручио међународну плакету Федерације.

Панчево је обојено бојама карневала, а предајом кључева Града карневалистима, званично је и почео 14. Међународни карневал у Панчеву, на којем ће се ове године представити око 40 карневалских група из Србије и иностранства. Јосип Силов, потпредседник Федерације европских карневалских градова од оснивања Панчевачког карневала је гост панчева током карневалских дана. Гледао је како расте и развија се Панчевачки карневал, а вечерас је све посетиоце панчевачког карневала поздравио као што би поздравио своје карневалисте у Хрватској. Званично отварање Панчевачког карневала пратило је и представљање карневалских група, углавном иностраних.

Панчевци би волели да Панчево има више манифестација попут карневала. Оне су прилика за добро дружење, али и за провођење времена у забави и весељу. Велика међународна карневалска поворка, у којој ће учествовати око 40 карневалских група из Србије, Италије, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније и Румуније, креће сутра у 20 сати са Градског стадиона. Затварање Међународног карневала у Панчеву, 14. по реду,пратиће традиционално и велики ватромет на крају карневалске поворке .