Вести

Граду Панчеву 4 милиона динара за пошумљавање

На конкурсу Министарства за заштиту животне средине Граду Панчеву одобрено је 4 милиона динара за пројекат пошумљавања. Панчево ће у овај пројекат уложити двоструко више средстава, па ће са око 15 милиона динара бити одржавани постојећи ветрозаштитни појасеви и посађени нови.

Средства за пошумљавање ће, из Зеленог фонда Републике Србије, осим Града Панчева, добити још 37 локалних самоуправа. Осим тог новца и локална самоуправа у Панчеву уложиће додатна средства како би се пошумљавање наставило у још већем обиму.

Катарина Бањаи каже да је дрвеће вишеструко значајно, поготово у градовима где је загађење ваздуха највеће. Она додаје да дрвеће служи као пречишћивач ваздуха и производи кисеоник, штити нас од поплава, смањује буку и природно је станиште великог броја птица.

Министарство заштите животне средине и Град Панчево потписали су уговор о додели средстава за пошумљавање. Уговор су потписали градоначелник Панчева Александар Стевановић и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић.