Вести

Инфраструктурни радови подижу животни стандард у свим местима Града Панчева

ГЛОГОЊ – После завршених радова у Млинској, Првомајској и улици ЈНА, данас у Глогоњу асфалтирамо улицу Пролетерску у дужини од 800 метара и ширине 5 метара, каже менаџерка Града Панчева Маја Витман, која је данас заједно са народним послаником Марком Младеновићем посетила поменуте радове.

Она подсећа да је Глогоњ, сепрембра прошле године, било прво насељено место у којем су кренули обимни радови договорени кроз пројекат Јавно приватног партнерства.

“Из Глогоња је започета реализација дугоочекиваног пројекта Јавно приватног партнерства за реконструкцију, изградњу, финансирање и одржавања путне инфраструктуре у граду и насељеним местима. Поносни смо, што смо, путем пројекта ЈПП, омогућили да грађани добију асфалт, који чекају деценијама. Изведеним радовима и радовима у следећој фази, мештани у Глогоњу, за годину и по дана, добијају асфалт у дужини од око 8 километара и уређење паркинга и тротоара. Свима нам ово пуно значи и захвални смо грађанима и Савету Месне заједнице на подршци и сарадњи приликом извођења радова”, истиче Витман.

Следећом фазом радова, после завршених техничких решења, у Глогоњу ће бити урађене улице: 4. октобра, 29. новембра, 8. марта, тротар испред поште, тротоар у Београдској улици испред Месне заједнице, Паркинг испред пијаце, пешачке стазе испред цркве до пијаце, а уредиће се и плато код аутобуског стајалишта са тротоаром.

“Следеће недеље почињу и радови у Јабуци, на рехабилитацији улица Струмичке, Николе Тесле, Радничке, Осогорске и део Сутјеске и Машинске. До краја године је планирано да се, по питању северних села, заврши и Качарево, и то Пролетерска и Косовска улица. Радови су у току и у јужним селима, у Старчеву, на уређењу Партизанске улице, после којих се улази у Омољицу, Банатски Брестовац и Банатско ново село. Од насељених места радови су у току и у Долову”, каже Витман.

Витман подсећа да се, упоредо са насељеним местима, изводе радови и у граду.

“Тренутно је механизација у насељу Младост, где се изводе и радови на изградњи недостајуће водоводне мреже, а ове недеље смо завршили комплетно улицу Вељка Влаховића на Стрелишту. Задовољни смо на постигнутом успеху и динамици коју смо дуго планирали. Град је добром политиком управљања остварио приходе и створио могућност да одржимо обећање нашим грађанима, којима смо захвални на указаном поверењу”, рекла је Витман.