Вести

Интерно одељење приоритет Покрајине

Општа болница Панчево, постигла је споразум о вансудском поравнању са пројектантском кућом која је радила пројекат реконструкције Интерног одељења. Реконструкција, уколико се грађевинска дозвола исходује до краја ове године, биће једини приоритет покрајинске Владе у следећој години, када су у питању реконструкције болница, казао је за РТВ Панчево, др Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву.

 Како изгледа Интерно одељење Опште болнице у Панчеву позната је слика. Један од разлога зашто ово одељење није реконструисано је и спор Болнице са пројектантском кућом која је радила пројекат реконструкције интерног одељења. Спор је стигао и до суда. У четвртак, 20. октобра, у Новом Саду, одржан је састанак којем су присуствовали др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, др Слободан Овука директор Болнице и представници пројектантске куће.

- Постигнут је договор о вансудском поравнању и окончању спора. Тај пројекат ће бити анексиран и урађен у складу са новим Законом о изградњи. Имамо реалне основе да до краја године пројекат буде готов, а самим тим и да исходујемо потребну дозвољу за извођење радова на реконструкцији – рекао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

Како каже др Овука за РТВ Панчево, реконструкција Интерног одељења болнице у Панчеву, ће поред Клиничког центра Војводине, бити једини приоритет Владе Војводине у 2017. години.

 - Болница у Панчеву је препозната као најважнији али и најзапуштенији објекат у здравству покрајине. Уверен сам да ћемо у наредној години приступити реконструкцији овог одељења да ћемо у најбољем случају до краја године овде да направимо прилог у много хуманијим условима, какве заслужују пацијенти и особље ове болнице – казао је др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

Једна од најважнијих ствари да би реконструкција Интерног одељења могла да почне је завршетак пројекта, је ће се тада тачно знати шта је све потребно да се ради и колико то кошта. Ако пројекат буде готов до краја године, грађевнска дозвола може врло брзо да се добије и да ова реконструкција буде део буџета Покрајине намењен здравству за 2017. годину.