Вести

Лазаров: Закон о финансирању АПВ ове године

НОВИ САД - Нема разлога да закон о финансирању надлежности не буде донет током ове године, рекао је за РТВ председник Одбора за буџет и финансије Скупштине АПВ Јован Лазаров.

Он је изразио очекивање да ће Покрајинска влада сачинити предлог овог акта и понудити га Скупштини АПВ на усвајање како би га она, као овлаштени предлагач упутила републичком парламенту. Наравно, истакао је Лазаров, цео овај процес био би спроведен у координацији са републиком јер је реч о уставној обавези чије испуњавање је у интересу свих.

По њему, због важности, овај акт би могао да се нађе и на јавној расправи како би престао да буде тема за политичку употребу.

Коментаришући уштеду у покрајинском буџету до које је дошло рефинансирањем покрајинских дуговања, он је истакао, као битан сегмент, грејс период од годину дана.

Нагласио је да ће уштеђена средства у висини од 325 милиона динара бити усмерена на завршетак започетих пројеката, како од републичког и покрајинског значаја, тако и оних у локалним заједницама. По њему, транспарентност поступка спречиће било какве злоупотребе, па и политичке, приликом одређивања приоритета финансирања.

 

Цео интервју можете погледати у емисији "Политбиро" на РТВ-у данас од 17.20 часова.