Вести

Министар Недимовић посетио пољопривредна газдинства у Старчеву и Локвама

Министар Пољопривреде, шумрства и пољопривреде, Бранислав Недимовић, посетио је газдинства у Старчеву и Локвама. Министар је разговарао са пољопривредницима из Јужног Баната о актуелним конкурсима у пољопривреди, потребама произвођача и начинима на које држава може да помогне.

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде обишао је у Старчеву  газдинство  Стојанов, које се  већ деценијама бави  ратарством.  Саша Стојанов гаји  жито, кукуруз и сунцокрет, посао је пренео и на своју децу. Истиче да је веом значајна посета министра Недимовића и да су на састанку разговарали о конкурсим министарства.

У Старчеву су министра Недимовића дочекали градоначелник Панчева Александар Стевановић и Марко Младеновић, председник градског Савета за екологију.  Према речима градоначелника Стевановића, одржан је конструктиван састанак пољопривредника са министром. Он је нагласио да Град Панчево има добру сарадњу како са Министарством за пољопривреду  тако и са покрајнским секретаријатом за пољопривреду.

У месту Локве у оштини Алибунар министар Недимовић обишао је газдинство Косте Стефана, где се састао са локалним пољопривредним произвођачима.

Становништво општине Алибунар претежно се бави пољопривредом. У разговору са министром проивођачи су добили потребне информације о актуелним конкурсима које су расписали ресорно министарство и покрајински секретаријат.

Пољопривредници су закључили да су им средства која додељују држава и покрајина као подстицај веома значајна и да сами без те помоћи не могли да купе неопходну механизацију. Ово је такође битно и за опстанак села и останак младих на селу.