Вести

Министар Удовичић у Панчеву: Једно од ретких места које толико жртвује за спорт

Министар за спорт и омладину Вања Удовичић, посетио је данас Медицинску школу у Панчеву. Он је са градоначелником Панчева разговарао о улагању у спорт, а са ђацима школе о вршњачкој едукацији.

 

Вања Удовичић, министар омладине и спорта је приликом посете Медицинској школи казао да је он у нашем граду због две ствари. Прва је разговор о инфраструктурним пројектима. А друга је да похвале и издвоје Панчево као један од ретких градова који толико издваја за спорт.

 

– Ево данас смо посетили град спорта какав је Панчево како би пружили пример другим локалним самоуправама колико је битан спорт. Желео бих да се захвалим градоначелнику који толико брине о младима.

 

Министар Удовичић је и разговарао са ђацима Медицинске школе о вршњачкој едукацији, пројекту који је започет прошле године са анти допинг агенцијом о коришћењу недозвољених супстанци, које су, како је објаснио, највише присутне у теретанама. Он је објаснио да министарство жели да кроз едукацију младих утиче на свест људи како не би користили ове супстанце.

 

-Већ имамо сарадњу са Земунском школом, а проширићемо је и на још неколико Медицинских школа у Србији. Надам се изузетној сарадњи са Медицинском школом у Панчеву и да ћемо на овај начин утицати на смањење допинга – рекао је Удовичић.

 

Градоначелник Панчева Саша Павлов се захвалио министру на посети и поручио му да је дошао у град спорта. Он је том приликом подсетио да да је из градског буџета издвојено 8 посто за развој спорта, школског, рекреативног и за развој инфраструктуре. Један смо од ретхих градова који издваја оволико за спорт, додао је Павлов.

 

-У Панчеву ће се за спорт урадити много више, него што је то урађено за претходних 20 година. Захваљујући томе што се на одговорним местима налазе спортисти, господин Удовићић у републичком Министарству и у Покрајинском секретаријату, господин Батез. Они дају велики допринос да град буде заиста град спорта – рекао је Саша Павлов, градоначелник Панчева.

 

Министар Удовичић је казао да је ово једна од бољих фискултурних сала које је обишао и да жели да се још више помогне Панчеву како би обновили и друге сале. На тај начин панчевачки врхунски спортисти не би морали да иду у друге градове како би тренирали.