Вести

Мировић: Покрајинска влада уложила милијарду динара у Панчево

Председник покрајинске Владе Игор Мировић у Панчеву је данас обишао радове у Улици Цара Лазара које суфинансира покрајина.

У Улици Цара Лазара, која представља примарну градску саобраћајницу, Игора Мировића дочекали су градоначелник Панчева Александар Стевановић и градска менаџерка Маја Витман.

Према речима Игора Мировића, Покрајинска влада је у претходних шест година у Панчево инвестирала готово милијарду динара за, између осталог, инфраструктурно опремање индустријске зоне, изградњу потамишког колектора и реконструкцију Опште болнице, а дала је и подршку Влади Републике Србије за долазак великих компанија које већ послују у Панчеву.

„Заједно са локалном самоуправом потпуно реконструишемо једну од примарних градских саобраћајница у Панчеву, у дужини од око 1,5 километара. Биће изграђена нова паркинг места и тротоари, засађено зеленило и очекујем да ће у јуну радови бити завршени. Урадили смо овде добар посао, припремили велику инвестицију и видите ови вредни људи овде раде према динамици која је уговорена и очекујемо да негде током јуна грађани Панчева могу да прошетају овом улицом која ће бити потпуно реконструисана у свим сегментима. Од тротоара, паркинг места, са нових 350 садница зеленила“, рекао је Игор Мировић.

Он је истакао и да су у Јужном Банату претходних година реализовани бројни инфраструктурни пројекти, захваљујући којима овај део Војводине креће на пут економског опоравка.

„Покрајинска влада неће стати све док у сваком месту не реализујемо програме важне за локални развој, запошљавање људи и унапређење свих области значајних за бољи живот“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић у Панчеву.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић рекао је да је Улица Цара Лазара годинама била девастирана, а да ће ове године захваљујући подршци Покрајинске владе она бити потпуно реконструисана на понос свих грађана Панчева, поручивши да ће улица уједно бити и једна од најзеленијих и најлепших у граду.

„Ово је велики, можда и најкапиталнији пројекат који реализује локална самоуправа у Панчеву, наравно уз велику помоћ коју нам пружа Аутономна покрајина Војводина, што директно, што путем Управе за капитална улагања. Ово је једна од најважнијих улица у нашем граду, жила која спаја центар града са неколико наших насеља, са јужним селима и улица која је годинама уназад била девастирана и није била репрезентативна. Није била онаква какву Панчевци и Панчевке заслужују. Заједничким снагама са Покрајином смо урадили пројекат и кренули у реализацију ове инвестиције која је вредна 227 милиона динара и која ће, када се заврши, направити улицу на коју ћемо сви ми Панчевци и Панчевке бити изузетно поносни. Биће замењено комплетно све, подземне инсталације, електро-инсталације, фекална канализација и кишна канализација, али и нова коловозна конструкција. Бољом организацијом простора смо добили више паркинг места, али оно што је можда и важније, добили смо бољу организацију зелених површина у овој улици“, рекао је градоначелник Стевановић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.