Вести

Наследили смо хаос и злоупотребе ДС, а сада смо најбоља Болница

Наслеђено стање у панчевачкој Болници било је катастрофално. На нивоу хорор филмова. После 2016. држава на челу са тадашњим премијером Александром Вучићем и новом покрајинском администрацијом проценила је да је реновирање Опште Болнице у Панчеву приоритет. То је и урађено, радови су трајали око годину и по дана, тако да сада резултати говоре да је панчевачка Болница пример у Србији.

 

„У првом кварталу, смо проглашени за најбољом болницом. Затекли смо пројекат који је био неадекватан, а који је припремила Демократска странка. Успели смо да изадјемо из тога, радили смо нормално и ништа није сметало. Преломни моменат је био када је држава на челу са Александром Вучићем , који је обављао функцију премијера 2016. године и покрајине, одлучила да нам одобри средства за реновирање Болнице“, рекао је др Слободан Овука.

 

Многе злоупотребе су пронађене како је оценио Овука, наводећи пример који јавност врло добро зна. А то је издавање мртвачнице приватнику. Срећом, ново руководство Болнице успело је, законским мерама, да овај посао обустави, тако да пацијенти и породице више немају додатне трошкове за нешто што им новац никада није био потребан.

 

„Намештали су тендер „Конкордији“. То је било страшно до те мере, где су службеници дојављивали овом погребном предузећу када неко умре, пре него што су обавештавали болничко руководство. Срећом, кроз законске прописе, оборили смо тај уговор и сада смо и реновирали патологију тако да је сада све у реду и наши корисници више неће бити оштећени, као што је то био случај док је владала ДС“, поручује Овука.

 

У октобру се облежава Дан борбе против малигних обољења. И поред тога што смо затекли расут здравствени систем , како каже Овука, пронађена су решења да пацијенти не морају да путују по више стотина километара, до Новог Сада, па Кладова, како би добили услугу која је могла да буде обезбеђена у Београду.

 

„Затекли смо потпуно расут здравствени систем. Било је потпуно сулудо да се наши пацијенти одвозе за Нови Сад, уместо у Београд који је 15км удаљен од нашег града“, сматра др Овука.

 

Од 2012 године, после промене власти, нова админстрација је покренула неколико пројеката. Овука наглашава да се због превенције, едукација и нове опреме, бележи пад малигних обољења, затим да програм који је покренут са локалном самоуправом у вези радом педијатра и гинеколога у Панчеву и селима даје одличне резултате и да је оно што је најбитније да се скриниг грлића материце потпуно ради бесплатно.

 

Сада је у току хируршка радионица где су окупљени највећи стручњаци. Купљен је лапараскопски стуб. То су само неки од резултата који је панчевачка Болница успела да постигне, после катастрофалног стања у којем је Болницу оставила Демократска странка, закључио је др Овука.