Вести

Наставак изградње водоводне мреже до Глогоња и Јабуке

Након што је Градско веће усвојило други ребаланс градског буџета усвојене су и измене програма рада ЈКП „Водовод и канализација“. Ове измене су биле неопходне како би се завршиле планиране инвестиције за ову годину. Пошто су средства за изградњу фекалне канализације у пословном делу Кудељаског насипа и пројектовање канализације дуж Баваништанског пута обезбеђена из кредита, након што је градско веће усвојло други ребаланс, ЈКП „Водовод и канализација“, морало је да са овим изменама усклади свој програм рада, каже Алексндар Радуловић, директор ЈКП „Водовод и канализација“.

Обе ове инвестиције су покренуте и треба да се само заврше. За прву инвестицију, Кудељарски насип, остало је још 6 милиона да се повуче, а за другу милион и по, два. У томе се огледала измена програма предузећа – изјавио је Александар Радуловић директор ЈКП „Водовод и канализација“. Овим изменама обезбеђен је континуитет и завршетак свих планираних радова, што значи да ће сигурно бити урађене ове године, каже Радуловић. Предстоје нам радови на Кудељарцу у вредности од 6 милиона и биће завршено пројектовање фекалне канализације на Баваништанском путу, а после иде финансирање градње, јер је то објекат јако битан за рад и функционисање будућег затвора чија градња је већ почела.

Ову канализацију финансира република, а радови почињу чим буде готово пројектовање – додао је Радуловић. Наставља се реализације пројекта изградње водоводне мреже до северних села, Јабуке и Глогоња. Објављен је оглас, односно, јавни позив за избор извођача радова. Радови за ову важну инвестицију, која ће Јабуци и Глогоњу обезбедити исправну воду за пиће, обезбеђен је из кредита немачке развојне банке „КфW“. Радови би требало да почну одмах након избора најповољнијег извођача и да се заврше до краја године.