Вести

Никла надстрешница у Јабуци преко ноћи

У Јабуци је претходне ноћи постављена надстрешница на аутобуском стајалишту у центру села. Чланови Скупштине Месне заједнице су потребу за надстрешницом исказали још у јануару, када су писали АТП-у, као и у марту, када су тражили помоћ од градских већника Предрага Патића и Маје Свирчевић Прекић. Одговор до данас није стигао, али је стајалиште ипак стигло у село.

Захтев путника за постављање надстрешнице над аутобуским стајалиштем у центру Јабуке је испуњен – у ноћи између среде и четвртка испред поште у овом селу никле су надстрешница и клупа испод ње. Председник привремене Скупштине Месне заједнице „Јабука” Живадин Митровић задовољан је решењем тог проблема, али и изненађен, јер као руководилац тренутне принудне управе у селу о томе није био обавештен.

У јануару смо проследили допис АТП-у да нам је потребна надстрешница у центру, због путника који иду у Опово, Глогоњ, Сефкерин. Стајалиште постоји од прошле године, али надстрешница је била потребна. Одговор нисмо до данас добили. Након тога смо проследили захтев градским већницима Предрагу Патићу и Маји Свирчевић Прекић. Међутим, надстрешница је никла синоћ. Захвалио бих директору АТП-а, јер путници ће имати где да се склоне када су лоше временске прилике, рекао је председник приверемене Скупштине Месне заједнице у овом селу Живадин Митровић. Живадин Митровић је захвалио ЈКП-у „АТП“, али и исказао сумњу да изненадно постављање стајалишта има везе са изборима за Скупштину Месне заједнице „Јабука“, заказаним за недељу, 17. мај.

Вероватно је постављено због избора, који су у недељу. Неки из коалиције „Уједињени за Јабуку” су се већ јутрос фотографисали овде. Ако се неко слика поред бандере, не значи да је радник „Електровојводине”. Плакати су излепљени на ново стајалиште одмах. Да, мислим да сигурно има везе са изборима за Скупштину МЗ „Јабука“, додао је Живадин Митровић.

Надстрешницом је решен захтев путника Јабуке, Сефкерина, Глогоња и Опова који користе ово стајалиште у центру Јабуке.