Вести

Нов плато испред Градске управе

 Плато испред Градске управе и у Сокачету добио је нови изглед. Реконструкција се одвијала у две фазе. Старе плоче замењене су бетонским плочама, које су пресвучене гранитом.

 Више од три деценије није било већих радова на платоу испред и пешаким стазама око Градске управе. Током радова, који су спроведени ове године, на око 3.000 квадратних метара, замењене су старе бетонске полоче и постављене бетонске, пресвучене гранитом.

- Добили смо нову слику испред Градске управе, радови су изведени у две фазе. У првој фази стазе и плато, а у другој фази улица Сокаче. Процењена вредност радова била је нешто виша, док је уговорена била око 14 милиона и 700 хиљада динара са ПДВ-ом. На крају смо спровели радове за око 400 хиљада динара мање, односно 14 милиона и 250 хиљада динара – изјавила је Маја Витман, директорка ЈП “Дирекција”.

Завршетком ових радова добијена је потпуно нова слика градског језгра, што може привући и привреднике, каже Маја Витман.

- Узели смо у обзир да су последњи пут радови изведени 1985. Године, и да се није много водило рачуна о изгледу градског језгра. Време се променило и треба ићи у корак са временом. Доста привредних субјеката долази у град и сматрам, да је требало да изведемо ове радове – каже Маја Витман.

Старе бетонске плоче, које су скинуте са пешачких стаза и тротоара око и испред Градске управе, неће бити бачене. Биће делом дате Месној заједници Качарево, за радове пополочавање качаревачког језера и простора око школе. Остатак је у складишту.