Вести

Нова пословна зона у Панчеву!

Северна пословна зона 2 биће проширена за 22, 6 хектара и ускоро на овом земљишту би нови инвеститор требало да почне да гради фабрику. Ову информацију потврдио је и председник Александар Вучић. Ипак, осим нових инвестиција, локална самоуправа у складу са привредном политиком водиће и рачуна о еколошким аспектима.

 

До промена у Србији, 2012 године, Град Панчево није имао шта да понуди потенцијалним инвеститорима. Међутим слика се од тада потпуно мења. Прва пословна зона је изграђена и у њу је дошао један од највећих произвођача аутокомпоненти – немачки „ЗФ“.

 

Ту није крај. Сада се зона шири, а нови инвеститор имаће на располагању скоро 23 хектара. Реч је о Северној пословној зони 2. План је између осталог усвојен на седници локалног парламента.

 

Према речима Маје Витман, градске менаџерке, нови инвеститор је такође из Немачке и бави се аутоиндустријом. Она је додала да је Панчево сада веома добро позиционирано па сада може и да води рачуна ко је заинтересован од инвеститора, како се не би загађивала животна средина. Аспект који је такође у последњих неколико година изузетно бољи. Другим речима, више нисмо црна еколошка рупа на мапи Србије.

 

Доласком сваког инвеститора развија се привреда у граду и први ефекти тога се већ виде, додала је Маја Витман. Како објашњава, у Панчеву се увелико гради, сваког дана „ниче“ ново градилиште, а и број незапослених је знатно смањен. Поред великих фабрика, за локалну самоуправу је битно да се развијају микро, мала и средња предузећа и зато је усвојена стратегија привлачења инвестиција, закључила је градска менаџерка.