Вести

Нови Савет за културу

Градско веће је формирало нови Савет за културу града Панчева. Савет има 7 чланова, уместо старог, који је имао 15. Задатак новог Савета за културу је да члану Градског већа задуженом за културу и градоначелнику дају предлоге да за доношење најцелисходнијих одлука када је култура у Панчеву у питању. 

За разлику од свих досадашњих Савета за културу који су именовани претходних година, нови чланови су изабрани на конкурсу, казао је Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу. На конкурс се јавило преко 30 људи од којих је изабрано 7 да буду чланови новог Савета за културу. Задатак Савета је да ствара услове за унапрђење културе, повезивању града и актера у култури, спроводи Стратегију развоја културе од 2016 до 2020. године.

Нови савет требало би да редовно подноси извештаје и буде оперативно тело, каже Немања Ротар.

Чланови ноформираног савета за културу су Дејан Трифуновић, кореограф, Зоран Јовановић ЈУс, академски сликар, Вера Царина диригент, Слободан Бубњевић новинар, Јасна Јованов археолог, Владан Ђурковић позоришни редитељ и Влада Протић продуцент. Свој први састанак Савет за културу имао је већ у четвртак након што су именовани у ово тело.