Вести

Од почетка приватно – јавног партнерства Град Панчево асфалтирао 40 улица – и то није све

Менаџер Града Панчева Маја Витман, приликом посете Караули, најавила је да ће одмах после Ускршњих праника почети радови на рехабилитацији путне инфраструктуре у овом делу града.

Пројектом јавно – приватног партнерства предвиђени су радови у три улице: Рибарска, Западна и Цветна улица.

Радиће се по пројекту јавно – приватног партнерства, на основу члана Закона о путевима поступком рехабилитације уредиће се комплетно коловозна конструкција у постојећој ширини. Претходних година локална самоуправа је доста улагала управо у овом делу града, у насељу Караула, тиме што смо изводили радове насипања. Али, наравно да то не задовољава потребе наших грађана и наравно да они треба да добију асфалт и велико нам је задовољство да ћемо ускоро кренути са радовима. Уједно, побринућемо се да одредимо начин за приступ одвођења атмосферских вода, због великих падавина, како грађани не би имали проблем сливања воде у дворишта, рекла је Витман.

Она је истакла да је реч о првој фази радова, на основу пројекта јавно – приватног партнерства.

Створене су могућности да, после завршетка ових радова, даље наставимо са асфалтирањем у насељу Караула и на основу захтева наших грађана. До 31. децембра асфалтирали смо 40 улица, односно 25 километара мреже. Моментално се радови изводе у Качареву, Јабуци… а завршени су у Долову. После Ускршњих празника, поред Карауле, радови ће кренути и на Старом Тамишу, у Охридској улици, а радови се изводе још и у Месној заједници Иваново, рекла је Витман.

Од почетка радова на пројекту јавног Приватног партнерства на територији Града Панчева до краја прошле године урађено је 40 улица у дужини око 24 километра, као и пешачких стаза и паркинга у дужини око 2 километра.

У овој години, за сад, асфалтирано је у Долову, Качареву и, закључно са радовима у Јабуци, 9 улица у дужини око 5.5 километара, што значи да је од почетка пројекта 24. августа 2020. године до сад асфалтирано 49 улица, што преко Инвестиције, што преко Одржавања у дужини око 30 километара нових путева. Такође, од почетка године урађено је још 1.5 километра стаза и паркинга, каже менаџер Града Панчева Маја Витман.

У насељу Јабука данас се асфалтира завршни слој асфалтаву улицама Змај Јовиној и Гоце Делчев у дужини 600м и ширини 5м, док је у Вардарској улици урађен завршни слој у дужини од 100 м и ширини 4м.

У свим улицама су урађене пешачке стазе ширине од 1.5м до 1.8м као и колски прилази. У улици Гоце Делчев и Вардарској урађени су и нови паркинзи у дужини око 100м, док су у обданишту у Јабуци урађени ивичњаци и асфалтирано је двориште, каже Витман.

Започели смо са извођењем радова у МЗ Иваново, а после празника очекујемо почетак радова на Караули, на улицама Рибарској, Западној, Цветној и Ораховој, као и на Старом Тамишу, истакла је Витман.

 

Извор: Е-Панчево