Вести

Оптужница против бившег председника Општине Ковачица

Више јавно тужилаштво у Панчеву подигло је оптужницу против М. К. бившег председника Општине Ковачица због сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја. Према информацијама које смо добили од Славице Црвени Бубњевић, портпарола Тужилаштва, оптужница је подигнута и против окривљених О. П, В. А. и И. В. због оправдане сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

Оптужницом се окривљенима ставља на терет да су од 2006. године до 2011. године у Ковачици извршили злоупотребу приликом изградње Спорско рекреативног центра „Релакс“ у Ковачици, и да су Фонду за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине причинили штету од преко 17 милиона динара, колико износи и корист која је прибављена Самосталној занатској радњи „Грађевинар Петрович“ из Падине.

Оптужницом се окривљеном М. К. бившем председнику Општине Ковачица ставља на терет још једно кривично дело, којим је Општини Ковачица причињена штета у износу од преко 6 милиона динара, колико износи и корист раније поменитој СЗР „Грађевинар Петрович“.

Оптужница је Вишем суду у Панчеву поднета 8. септембра и тренутно је у поступку потврђивања, изјавила је за Регионалну РТВ Панчево Славица Црвени Бубњевић.