Вести

Отворен „Мали сајам спорта“

У нашем граду свечано је отворен „Мали сајам спорта“, приређен како би презентовао више од 30 спортских дисциплина деци предшколског и млађег школског узраста од првог до четвртог разреда.

Градски плато подељен је на спортске пунктове и најмлађи суграђани имали су прилику да присуствују демонстрацији борилачких спортова, спортова са лоптом, стреличарским и стрељачким вештинама.

Такође, ђаци су могли да се опробају у кајак-кану ергонометрима, ронилачкој опреми, опреми за амерички фудбал, као и многим другим спортским дисциплинама које су примерене њиховом узрасту.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић присуствовао је свечаном отварању и том приликом истакао да је манифестација одлична идеја која ће у великој мери допринети да се деца и млади одлуче којом активношћу желе да се баве у будућности. 

„Ми смо ту за вас. Драго ми је да се и поред ситуације у којој се налазимо већ неко време, ова манифестација у Панчеву, граду спорта, граду шампиона, спортских асева у више дисциплина, колективним и индивидуалним, који су одличним резултатима представљали свој град на многим такмичењима“ рекао је Стевановић и поздравио све присутне организаторе, спортисте, посетиоце и ђаке.

„Мали сајам спорта“ организован је у сарадњи Спортског савеза Србије, Спортског савеза Панчево, Савеза за предшколски спорт и рекреацију и Савеза за школски спорт Панчева, а уз подршку Министарства омладине и спорта, а свечаном отварању манифестације присуствовали су и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић.