Вести

Панчевачка улица са више лица

У оквиру Европске недеље мобилности која се сваке године обележава од 16. до 22. септембра за саобраћај је био затворен део Улице Жарка Зрењанина, због одржавања манифестације „Улица има више лица“. 

 

„Улица има више лица“ је назив програма трећег по реду дана који се одржава у оквиру Европске недеље мобилности, у оквиру ког су Панчевци могли да се баве рекреацијом. За саобраћај је био затворен део Улице Жарка Зрењанина од Улице Жарка Фогараша до Доктора Касапиновића. Према речима Катарине Бањаи, градске већнице задужене за заштиту животне средине, овим даном желела се скренути пажња на то колико је важно бавити се рекреацијом.

- Ми смо обележавањем овог дана желели да покажемо свим грађанима да треба да обрате пажњу на рекереацију, да аутомобил није једино средство којим се може негде стићи, него да их подстакнемо и на ту физичку активност, односно на шетњу, каже Катарина Бањаи, градска већница задужена за заштиту животне средине.

Учешће у програму Улица има више лица узели су Фитнес клубови СМС, Флекс и Триатлон клуб Тамиш“.

- Рекереација као еколошки вид покрета, јер бављење фитесом или неким другим видом рекреације, као што је вожња ролера, шетња или трчање, да људи схвате шта је заправо здрав живот, што је и поента нашег данашњег дружења - рекла је Мирјана Савков из Фитнес клуба „СМС фитнес“.

 

Циљ кампање Европске недеље мобилности је да се подстичу локалне управе да понуде својим грађанима алтернативна превозна средства, а да се у тој недељи аутомобили употребљавају што мање.