Вести

Панчево наградило своју најталентованију децу

Град Панчево у сарадњи с Регионалним центром за таленте “Михајло Пупин” из Панчева сваке године награђује најуспешније ученике. Од ове године установљена је и “Сретењска награда” која се уручује најуспешнијим ученицима.

У Градској управи данас су додељене награде најуспешнијим ученицима Панчева који су освојили награде на такмичењима и смотрама у земљи и иностранству. Награде за 13 најуспешнијих – таблет рачунаре, ученицима је уручио градоначелник Саша Павлов.

Саша Павлов, градоначелник Панчева подсећа да Град Панчево већ годинама на различите начине подржава талентоване и успешне ђаке. 

Град Панчево је установио заиста квалитетан ниво комуникације и награђивања наше деце за остварене резултате на такмичењима, а овом приликом смо ево установили нову награду која би требало да носи назив “Сретењска”. На овакав начин ми заиста излазимо, што се тиче материјалног давања, у минимални сусрет нашим најмлађим суграђанима, али у ствари шаљемо једну јасну поруку у жељи да направимо један сасвим нови систем вредности, да управо ови млади људи буду узор својој генерацији, рекао је Саша Павлов.Једна од добитница награде је Тијана Јакшић, студенткиња прве године Математичког факултета. 

– Ишла сам у панчевачку Гимназију и у четвртој години сам освојила прво место на републичком такмичењу из математике за шта ме је Град Панчево одлучио да награди овим таблетом. И раније се дешавало да награђују за успехе и никад то нисам очекивала и никад се нисам због тога такмичила, али ме сваки пут и обрадовало и донекле погурало са радом зато што не примећујем само ја свој успех него ето још неко, рекла је Тијана Јакшић. 

Од наредне године награде за талентовану успешну децу под називом „Сретењске награде“ биће додељиване за Дан државности Србије