Вести

Петар Андрејић и чланови "Покрета за Старчево„ у СНС-у

Српска напредна странка у Панчеву наставља да јача. Петар Андрејић председник групе грађана „Покрет Старчево“ заједно са најближим сарадницима, члановима скупштине и извршног одбора месне заједнице Старчева приступио је СНС-у. Свој разлог за прелазак у Српску напредну странку, Андрејић је образложио поверењем које су СНС и Александар Вучић добили у Старчеву на пролећним изборима, поручујући да ће синергија представника месне заједнице Старчево и локалне власти унапредити живот у Панчеву, Старчеву и свим месним заједницама.

Досадашњи председник ГГ „Покрет за Старчево“, сада нови члан Српске напредне странке Петар Андрејић, рекао је да су његови лични политички ставови усаглашени су са ставовима СНС, поготово по питању спољне политике, додајући да је то странка са добро организованим системом. „Треба радити на променама како како би се завршила започета друштвена транзиција и како би правили кораке унапред а не уназад“, поручио је Андрејић.

- На последњим изборима који су одржани у априлу ове године, Старчевци су са више од 50% гласова дали поверење листи коју је предводио Александар Вучић. Старчевци су по шести пут за редом указали поверење тиму који је водио МЗ Старчево последњих 20 година, а који сам предводио ја. Мислим да ће енергија ова два победничка тима бити оно што је у овом моменту најбоље за Старчево, и ми смо спремни да своја позитивна искуства пренесемо градској власти и од њих очекујемо да ће подржати даљи развој Старчева, онако како смо ми до сада и радили – рекао је Петар Андрејић.

Група Грађана „Покрет Старчево“ коју предводи Андрејић на изборима за Месну заједницу освојила је 10 од укупно 15 мандата. Освојио је око 3,5 одсто гласова а ДС као странка свега 7 одсто, са занемарљивих 100 гласова у самом Старчеву. После тога је и искључен из ДС. Председник Градског одбора СНС и народни посланик Жељко Сушец пожелео је добродошлицу новим члановима који су дали подршку Александру Вучићу у спровођењу политике која Србију сврстава у стабилну земљу, са економским просперитетом и владавином права.

- Подршку коју желе да пруже Александру Вучићу у овим временима када је премијер мета опозиционих лидера који су се удружили са циљем да сруше Александра Вучића. Испуњени су једном патолошком мржњом која нема краја и не бирају средства. Они у тим својим намерама вређају не само премијера, него ударају и на целу породицу, почевши од оца, мајке, брата, преко деце. Сматрам да овај велики корак који је урадио “Покрет за Старчево”, помаже Градско одбор СНС-а. Пред нама је јако велики задатак а то је управо оно што је циљ програма СНС-а, да се створи једно модерн друштво – истакао је Жељко Сушец.

Месне заједнице су у најближој комуникацији са грађанима. Управо из тог разлога потпредседник Градског одбора СНС и градоначелник Саша Павлов, са својим сарадницима увелико води разговоре са представницима Савета МЗ око приоритета и припреме новог буџета.

- То се дефинише кроз програмска начела СНС-а, где је једно од главних начела питање децентрализације. Сведоци сте актуелних измена законских решења везана за закон о финансирању локалне самоуправе. Све је то допринело томе да ја са својим сарадницима определимо да обиђемо све Месне заједнице, не само у насељеним местима него и Градске МЗ – истакао је Саша Павлов.

Жељко Сушец искористио је прилику да се на конференцији за новинаре осврне и на гласање за председника у једним дневним новинама, где Александар Вучић односи убедљиве победе.

- 24. априла грађани Републике Србије су јасно и гласно рекли шта мисле о политици Бошка Обрадовића, Саше Радуловића, Драгана Шутановца, распаднутог ДСС-а, Саше Јанковића, заштитника грађана. Народ је јасно рекао шта мисле о њиховој политици а шта мисле о политици коју предводи Александар Вучић и СНС. Овај резултат који је био за готово 15 хиљада гласова већи у корист Александра Вучића од другопласираног није неко изненађење и то је оно што даје ту потврду од 24. априла да Александар Вучић и СНС заиста имају велико поверење свих грађана Републике Србије. Када се буду одржали председнички избори, тај резултат ће сигурно бити у корист кандидата СНС-а, јер грађани препознају све оно што је урађено у протеклом периоду, а то је један корак напред када је у питању изградња система државе, борба против корупције и криминала – додао је Сушец.

Када су у питању афере које се откривају у Јужном Банату, Сушец је рекао да верује у правну државу и надлежне органе да ће као и увек до сада радити професионално свој посао.

- Ово је порука свима њима да државни органи раде свој посао ид а данас у Србији нема заштићених, нема привилегованих од закона Републике Србије. У овој борби која се води са ликалним моћницима на целој територији Републике Србије па на даље, ће се довести до краја и Република Србија и народ ће сигурно победити у тој борби, а свима онима који и даље живе у прошлости желео бих да поручим да то време бахатости и кумовских веза, тога више нема. На то је стављена једна велика тачка и Србија ће у овој борби против свих тих који су вршили малверзације , Србија ће победити – обајснио је Сушец.