Вести

Покрајина финансира наставак реконструкције Улице цара Лазара у Панчеву

Град Панчево је једна од локалних самоуправа којој је данас у Покрајинској влади уручен уговор о реализацији пројекта у области саобраћајне инфраструктуре.

Реч је о наставку радова на реконструкцији Улице Цара Лазара у Панчеву. У име Града Панчева уговор је потписала градска менаџерка Маја Витман.

„Добра сарадња између Града Панчева, АПВ и Управе за капитална улагања се види кроз велики број високовредних пројеката које смо до сад заједно урадили. Захвални смо што смо препознати као локална самоуправа која тежи решавању вишедеценијских проблема и има подршку Покрајинске Владе по питању суфинансирања. Реконструкција улице Цара Лазара, дужине 1.410 метара, је од великог знајача за све Панчевке и Панчевце. Спајање центра са свим деловима града, као и обилазницом, допринеће бољем квалитету живота и решавању саобраћајних оптерећења у самом граду. Реконструкцијом улице добићемо једну од најлепших и најмодернијих улица у граду. У добром духу и намери да улагања града буду усмерена ка најбитнијим потребама наших грађана, настављамо са припремом даљих пројеката који ће нам бити од великог значаја за учешће на конкурсима“, изјавила је Маја Витман.

Управа за капитална улагања у реализацији пројекта учествује са 151.706.853,68 динара са ПДВ-ом, што је 66,7% вредности, док остатак од 33,3% односно 75.618.980,97 динара финансира Град Панчево из свог буџета.

Реконструкција улице Цара Лазара у Панчеву обухвата следеће радове

Реконструкција саобраћајнице:

– реконструкција саобраћајнице у целој дужини улице. Израђује се нови коловоз ширине 6 метара за двосмерни саобраћај.

– У оквиру реконструкције улице Цара Лазара изграђују се нових 126 колских прикључака ширине 3 метра ка постојећим објектима у улици.

– Изграђује се 501 паркинг место и плус 51 паркинг место за инвалиде.

– Изграђује се нова пешачко бициклистичка стаза ширине три метра (тротоар два метра, бицилистичка стаза један метар) са обе стране улице (укупна дужина пешачко-бициклистичке стазе 2.820 метара). Бициклистичка стаза се пресвлачи епоксидним материјалом у целој дужини.

– изградња нове саобраћајне сигнализације

Реконструкција фекалне канализације:

– Извршиће се постављање нових канализационих цеви у дужини од 321 метар и замена старе постојеће фекалне канализације (од азбест цементних цеви) у дужини од 1.089 метара.

Реконструкција јавног осветљења:

– Извршиће се реконструкција јавног осветљења на целом потезу улице. Поставиће се нових 45 стубова јавног осветљења са савременом ЛЕД технологијом.

Озелењавање улице:

– Извршиће се садња 8.412 квадрата травњака, 350 нових стабала и 4.797 ниских четинара и украсног растиња.

Тренутни радови на реконструкцији улице Цара Лазара у Панчеву:

Радови се изводе од улице Војводе Радомира Путника до улице Првомајска. Тренутно се изводе радови од улице Војводе Живојина Мишића до улице др Касапиновића у дужини од 180 м. Урађена је фекална канализација у дужини од 190 м, саобраћајница у истој дужини, 42 паркинг места, поплочан је тротоар и бициклистичка стаза са леве стране улице око 160 метара.