Вести

Покрајина улаже 110 милиона за реконструкцију Улице цара Лазара

Покрајинска влада издвојила је више од 3,3 милијарде динара за инфраструктурне пројекте у 24 локалне самоуправе. У оквиру ове заједнице Град Панчево добио је средства за реконструкцију једне од централних и једних од фреквентних улица - Цара Лазара. Уговор о суфинансирању граданачелника Панчева Александра Стевановића, уручио је председник покрајинске владе Игор Мировић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговор за 24 локална самоуправе за пројекте у областима саобраћаја, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта. Реч је о пројектима који ће бити реализовани једно са локалним самоуправама. Покрајинска влада је преко Управе за капитално улагање АП Војводине обезбедила готово 3,3 милијарде динара.

Једна од централних улица која је вета битна из различитих разлога јесте Улица Цара Лазара која ће живети потпуну реконструкцију. Покрајина је издвојила 110, локална самоуправа 75,5 милиона динара за прву фазу радова. Цела инвестиција, која ће бити новогодисња кошта око 300 милиона динара.

Додели уговора присуствовао је и директор Управе за капитално улагање Војводине Недељко Ковачевић. За подршку локалним самоуправама на територији АП Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапредењу саобраћајне инфраструктуре, обележено је 2.102.000.000,00 динара. Укупно 497.000.000,00 динара је обележено за подршку пројектима у области развоја спорта. У оквиру избора услова рада оснива се основно образовање и васпитање, Управа за капитално улагање АП Војводине је обесбедила 73.800.000,00 динара. Локалним самоуправљањем је дозвољено да се конкурише за финансирање и суфинансирање пројеката у областима водоснабдевања и заштите воде, обезбеђује неоходна средства за изградњу, доградњу, реконструкцију и санацију система за припрему, припрему, припрему, припрему, припрему, припрему, припрему, припрему и припрему воде, За реализацију пројеката у овој области, обележено је укупно 402.000.000,00 динара. 193.000.000,00 динара одвојено је за подршку пројекту у области локалног и регионалног економског развоја, који доприноси стварању повојних услова за послове, раст и развој малих и средњих предузећа, као и повезивање послова.

Извор: РТВ Панчево