Вести

Покрајински секретар за спорт Владимир Батез обишао нове спортске терене у школи у Омољици

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас нове спортске терене у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Омољици. Дочекао га је велики број мештана и малишана , који су између осталог имали и одбојкашки час под покровитељством покрајинског Одбојкашког савеза. У нове терене,  локална самоуправа, покрајина и НИС уложили су скоро 10 милиона динара.

 

А некада је овај простор био запуштен до те мере да су деца играла кошарку на трави и као такав био је лош пример неадекватне бриге о школи и деци бивше покрајинске администрације и секретаријата за спорт. Данас малишани у Омољици уживају бавећи се спортом и фискултуром на два нова терена од којих је један мултифункционалан , а други кошаркашки.

 

Гост Омољчана био је покрајински Секретар за спорт Владимир Батез који је са панчевачком локалном самоуправом био инцијатор да се ови терени санирају и среде. Према његовим речима ово је пример како се заједнички брзо реализују идеје и задаци, најављујући да ово није једини спортски објекат који је реновиран.

 

Пре тога, покрајина је помогла у уређењу спортских терена у Панчеву, ОШ „Братство и Јединство“ и у Иванову, рекао је Батез, најављући нове пројекте.

 

Према речима градоначелника Панчева, Саше Павлова, превелико задовољство је обићи ове терен у Омољици који су пример заједничког улагања и договора различитих нивоа власти. Павлов је рекао да је ово модел како доћи до успеха и како младе задржати у селу, пошто је то Омољица заслужила као место које бележи највећи раст наталитета на територији локалне самоуправе. У ова два терена Град, Покрајина и НиС преко пројекта „Заједници заједно“ уложили су око 10 милиона динара. Павлов је најавио и изградњу мултифункционалне хале у Омољици.

 

Директор школе Владимир Ристић изјавио је да му је драго да су и Град и покрајина препознали потребу за уређењем спортских терена у школи „Доситеј Обрадовић“. Ристић је рекао да је бивши одбојкашки селектор Зоран Гајић,Омољчанин, добар пример како неко из мале средине може да представља своје место, град и државу и на светском нивоу.

 

У Омољици смо били сведоци сјајних успеха ђака који похађају ову школу, који су у самом врху спорта па ће тако предстваљати Србију на Спортским играма младих у Сплиту.