Вести

Председник Вучић обилази фабрику “Бросе” у Панчеву

Председник Србије Александар Вучић данас је у Панчеву у посети новој фабрици и истраживачко – развојном центру немачке компаније Бросе.

Вучић је одмах по доласку у Бросе одржао састанак са руководством компаније.

Изградња нових погона Бросеа почела је у марту 2020. године, а од јула ове године више од 350 запослених призводи електричне моторе вентилатора за аутомобилске хладњаке и електронику.

Пуштање производне линије на којој ће се израђивати електричне пумпе за уље планирано је за почетак 2022. године.

Бросе ће до почетка наредне године уложити укупно 120 милиона евра у прву фазу изградње погона, који се простиру на око 60.000 квадратних метара.

Већ је најављено проширење производних линија где би до 2025. године требало да ради укупно 1.100 запослених, уз циљани промет српског дела компаније од око 440 милиона евра.

Бросе се одлучио за локацију у Панчеву због тога што је то развијен индустријски град у коме постоји велики број квалификованих стручњака, а у оближњем Београду и Новом Саду реномирани универзитети са којима компанија жели да сарађује.

Ове јесени ће 20 студената из Србије обавити стручну праксу у Бросеовој фабрици у Панчеву, а неки од њих и у Немачкој, најавила је компанија.