Вести

Председник Вучић: Ово је један од најважнијих корака које смо направили, за ово живите и радите!

Фабрика немачке компаније Бросе, која данас почиње да се гради у Панчеву, једна је од најбољих ствари која се Србији догодила у последњих 50 година, поручио је данас председник Александар Вучић.

Председник Вучић је, на церемонији којом се обележава почетак радова на изграњи фабрике, рекао да је то један од најважнијих корака који су направљени.

„За ово живите и радите, за овакве дане. Колико год пажње да посветимо изградњи ове фабрике, није довољно. Ово је једна од најбољих ствари која се Србији десила у последњх 50 година“, истакао је председник Србије.

Према његовим речима, Бросе је једна од фабрика која ће да мења све, не само у Панчеву, Банату, већ ће позитивно да утиче и на Београд, целу Србију.

„За нас то значи додатни извоз од 450 милиона евра у 1.100 радника“, рекао је Вучић.

Он је истакао да ће „обичним“ радницима плата у почетку бити 750 евра, инжењерима 1.500 евра, а до 2026. године плата ће бити између 1.900 и 2.100 евра.

„То само говори о значају ове компаније. Поносан сам на то што сте изабрали Србију“, рекао је Вучић.

Уговор за инвестицију немачке компаније Бросе, вредну више од 180 милиона евра којом је планирано отварање 1.100 радних места у Панчеву, потписан је крајем новембра 2019. године.

У фабрици ће се производити модули вентилатора за хлађење мотора за системе управљача и пумпе за уље, као и електронике.