Вести

Прорадио базен, Панчевци се сунчају

 Сезона купања у Панчеву званично је почела а градски базен дочекао је прве купаче. Базен ће овог лета бити право место за летње освежење. Иако је температура воде достигла 25 степени, грађани су се махом сунчали, а да све протекне у најбољем реду о купачима брине неколико спасилаца.

Почела је сезона купања на отвореном базену у Панчеву. Грађани се увелико релаксирају поред базена, али у купању ипак највише уживају најмлађи. Неким Панчевцима је ово само припрема за летовање, а неки ће цело лето провести на панчевачком базену. Дежурни спасилац са базена каже да су услови за рад бољи него прошлих година, и да се они труде да све буде у најбољем реду. - Ситуација на базену је боља него ранијих година. Уложена су средства на базену, пластифицирано је дно а ту су и нови стартни блокови. Температура воде је боља него прошлих година. Што се купалишта тиче, купачи су свеснији него претходних година, много више пажње обраћају на друге људе у базену.

Спасиоци се труде да ураде превентиву што се тиче млађег становништва. Уградили смо плићи део купалишта, како не би могли старији купачи да ометају млађу популацију током купања. У том делу ће бити строго забрањено скакање, уношење лопте или било који други вид лошег понашања – рекао је спасилац. Панчевци су једва чекали да почне сезона купања на отвореном базену јер, како кажу, увек се ту лепо проведу. - Вода је добра.

На тушевима је хладна али увек добро дође расхлађење. Долазим на базен сваког јутра пошто тренирам ватерполо. После тренинга остајем и са другарима мало – изјавио је млади Панчевац. - Супер се проводим, лепо је време, вода је добра – рекао је један суграђанин. - Супер се проводим са другарицама, лепо нам је овде, време је супер – изјавила је млада суграђанка. - Баш се лепо проводим овде, има пуно омладине – изјавила је Панчевка. Радно време базена, као и цене карата, годинама нису мењани. Базен ће и ове године бити отворен од 10 до 18 сати за грађанство, након чега је резервисан за тренинге спортских клубова. Цена улазнице за одрасле је 150 динара, за децу до десет година је 105 динара, а за децу до пет година, улаз је бесплатан.