Вести

Радови на асфалтирању у Панчеву у пуном јеку

Маја Витман, менаџерка Града Панчева, обишла је данас почетне радове у Преспанској улици у насељу Миса, у Панчеву.

“Приликом имплементације пројекта јавног приватног партнерства и завршене прве фазе радова, кренули смо у другу фазу и данас се асфалтира Преспанска улица у дужини од 1.000 метара. Урађени су припремни радови и данас се ради први слој асфалта. Поред Преспанске улице, у другом кругу радова по пројекту јавног приватног партнерства, грађани су добили асфалт у Хаџи Продановој улици”, каже Витман.

Она додаје да су у току припремни радови за Кордунашку, Војвођанску, Шарпланинску и Власинску улицу до Кудељарског насипа.

“После завршених радова на изградњи недостајуће водоводне мреже у Охридској и Власинској улици (део улице према касарни) и изведених прикључака, извешће се радови на асфалтирању, како не би тек асфалтиране улице крпили. Улице Борска и Банијска су планиране да се раде у току следеће године. До сад смо асфалтирали Шарпланинску улицу од Новосељанског пута до Бачванске, Златиборску, Херцеговачку, Војвођанску од Бачванске до Сремске, наставак Бококоторке, Сремску, Македонску од Бачванске до Херцеговачке, Хаџи Проданову и уредили смо стазе око цркве у Козарачкој улици”, каже Витман.

Витман истиче да су у оквиру јавно приватног партнерства у Панчеву, до данас, тачније за 14 месеци, урадили 89 улица, 43 километра путева и 3 километра пешачких стаза.

“Равномерним улагањем показујемо једнаку одговорност према свим грађанима. Градска насеља имају једнаки приоритет као и насељена места, и то је важно да грађани знају. У насељеним местима радови су у току у Старчеву, Јабуци, Банатском Новом Селу и Долову, а пре десетак дана смо завршили радове у Глогоњу. Радови ускоро крећу у Качареву, Омољици и Банатском Брестовцу”, нагласила је Витман.