Вести

Радови у ГРАДСКОМ ПАРКУ у Панчеву биће завршени ПРЕ РОКА

Према њеним речима, обилне падавине нису успориле радове и реконструкција тече по утврђеној динамици тако да се завршетак радова очекује до половине августа.

„Тренутно се радови изводе на поплочавању површине од 2.700 квадратних метара, а радови се изводе и на ископу, за потребе одвођења воде. Све од подземних инсталација је урађено, а у току следеће недеље ћемо кренути са постављањем темеља за потребе инсталација самих кандалабера. Имамо и добру комуникацију са грађанима који поштују правила и не улазе на само градилиште, али исто тако имамо и изузетно добру комуникацију и са извођачима радова. Прилилчно смо задовољни јер радови теку по утрвђеној динамици и обилне падавине нису успориле реконструкцију. Ми смо ушли у радове осмог маја, а рок за завршетак радова по уговору је 120 календарских дана, што значи да би радоци требали да се заврше до осмог септембра. Међутим,како прилично добро стојимо са динамиком, очекујемо да завршетак радова буде половином августа“, рекла је Маја Витман.

Она је додала и да су неки канделабри уништени од стране немарних грађана и доставних возила која улазе у пешачку зону, али да су предузете све мере како би се проблем решио зато што, како наводи, таква бахатост и немар не приличе једном граду као што је Панчево.

„Нажалост, претходна реконструкција парка је била почетком осамдесетих година и од тада није било значајнијих улагања. И сами смо свесни како је овај парк до пре пар година изгледао. Имали смо доста пријава од стране грађана који су се жалили на плоче које проклизавају, плоче које недостају, плоче које су улупане. Ово је централно градско језгро које треба да остави добар утисак на све људе који дођу у Панчево, и зато нам је било битно да уђемо у ове радове. Ипак, ми имамо бахате и немарне суграђане али исто тако и људе који су мимо града Панчева, а који користе доставна возила или улазе у пешачку зону у којој саобраћај не би смео да се одвија. Имамо два стуба, два канделабра, која су делимично срушена и дефинитивно оштећена. Ми смо у сарадњи са инспекцијом и полицијом утврдили тачно о којим возилима је реч, са све регистарским таблицама, као и тачно време када се то десило. Те особе су евидентиране како би се наплатила материјална штета“, истакла је Витман.

 

 

 

Извор: Дневник