Вести

Реновирана Амбуланта у Банатском Новом Селу

Амбуланта у Банатском Новом Селу добила је нове прозоре и врата. Радови који обухватају редовно одржавање, поред замене дотрајале прозорске столарије, обухватили су и кречење амбуланте. Средства за реконструкцију амбуланте издвојио је Град у износу од милион и 600 хиљада динара.

Радови на реконструкцији амбуланте у Банатском Новом Селу обухватили су замену дотрајале столарије, тридесетак прозора и врата и кречење. Амбуланта је саграђена 1982.године и у њој се лечи око 7000 пацијената, а током претходних тридесет година на њој није обављено много радова.

Ово је нешто што смо дуго чекали, лепо је, фино је, топло је, пацијенти су исто задовољни. С једне стране задовољни због промене столарије, што смо дуго чекали, а с друге стране све је текло у најбољем реду, није било никаквих померања, ни што се тиче пацијената, ни нас, све је текло фино, тихо, без буке. Нико није био незадовољан. Реновирање амбуланте после тридесет година допринеће бољим условима за пацијенте који се у њој лече, али и за лекаре – изјавила је др Родика Михајлов, начелница амбуланте у Банатском Новом Селу.

Град Панчево је из буџета издвојио средства за одржавање зграде у висини од милион и 600 хиљада динара, како би амбуланта била реновирана пре доласка зиме.

- У току 2015.године обишли смо све амбуланте како у насељеним местима, тако и у граду. Увидели смо да је амбуланта у Банатском Новом Селу што се тиче спољне столарије, али и у унутрашњости била у најлошијем стању, иако смо много улагали у све амбуланте, а нарочито у абуланте у насељеним местима. У комуникацији с Домом здравља одлучено је да се новац уложи у ову амбуланту. Милион и 600 хиљада динара уложено је да се обнови спољна столарија. Спољна столариа била је у изузетно лошем стању. Такође, урађени су молерско – фарбарски радови и сада је створен пријатнији амбијент, како за пацијенте, тако и за медицинско особље – објаснила је др Мирела Петровић, градска већница за здравство.

Ситуација што се тиче здравствене заштите овде је за сада задовољавајућа, с тим што смо имали мало проблема што се тиче саме зграде која није одржавана правовремено с обзиром да је направљена 1982.године и од тада само су вршени радови молерско- фарбарског типа, претежно, периодично, а ово је први пут да су у неко већој мери обухваћени радови у овој згради. Промењена је комплетна столарија, што олакшава рад запосленима у установи , а и пацијентима – рекао је Недељко Топић, председник скупштине МЗ у Банатском Новом Селу.

Радови на амбуланти у Банатском Новом Селу почели су крајем августа, а завршени су у септембру.