Вести

Решавање проблема с пијаћом водом, не само у Долову већ и у већини села на територији Панчева, приоритет је градске власти!

У склопу предизборне кампање за избор чланова Скупштине МЗ-а Долово, потпредседници ГО СНС-а Панчево Саша Павлов, Драган Катуца и Дејан Симеуновић посетили су данас ово село. Решавање проблема с пијаћом водом, не само у Долову већ и у већини села на територији Панчева, приоритет је градске власти, рекао је том приликом потпредседник Градског одбора ове странке и градоначелник Панчева Саша Павлов. Он је изразио наду да ће ускоро доловачка водоводна мрежа бити прикључена на панчевачку, пошто је постављање цеви градског водовода стигло до уласка у ово село.

Данас смо у Долову, јер је овде прво идентификован проблем с водом, али сведоци смо да га имамо у већини насељених места, где не постоји градски водовод. Ова ситуација налаже и правац решења. Добра околност за људе у Долову јесте та што је градски водовод дошао до уласка у Долово. Међутим, не можемо током ове буџетске године да променимо стратешке правце зацртане у буџету. Наредне године инсистираћемо на томе, преко додатног задужења кроз КФW кредит или кроз неку кредитну линију, да водовод који је стигао до улаза у Долово профункционише. То значи да, пре свега, мора да се промени водоводна мрежа у Долову јер је реч о азбестним цевима које су постављене средином седамдесетих. Било би неодговорно пустити воду кроз постојећу инфраструктуру, при чему је тај вододовод намењен за 1.000–1.500 прикључака, а сада већ има преко 2.000 прикључака. Значи, мора да се направи одговарајућа интерна мрежа и за то морају да се издвоје средства. Циљ је да то урадимо у свим селима – изјавио је Павлов.

Српска напредна странка планира, између осталог, и реконструкцију пута од Надела до Долова, односно проширење деонице од „Старог Тамиша” до Долова у дужини од 11 километара, навео је Драган Катуца, шеф Изборног штаба и потпредседник СНС-а у Панчеву. Он је најавио да би поменути радови требало да почну следеће године.

Планира се изградња и проширење пута „Стари Тамиш” – Долово. То је најлошији пут на територији Панчева, који повезује град с неким од насељених места. Следеће године планирана је прва фаза, пошто ће пут бити рађен у две фазе. Покушаћемо да нађемо средства па да наредне године завршимо комплетан пут, како ти радови не би остајали за 2017. годину. Тај пут је веома битан за грађане Долова, јер је то и најнебезбеднији пут на територији нашег града. Његовим уређењем и проширењем смањио би се број саобраћајних несрећа и време путовања. Такође, овај пут је битан и за пољопривреднике и оптерећен је тешким пољопривредним машинама у саобраћају. Када, на пример, наиђе комбајн, путничко возило тешко може да га заобиђе, односно мора да се силази с пута – објаснио је Катуца. Поред ове инвестиције, СНС ће се залагати и да се у селу побољшају комуналне услуге, додао је Катуца.

Месна власт планира да побољша комуналне услуге у селу у смислу одношења комуналног отпада, кошења јавних зелених површина и одржавања гробаља. У претходном периоду гробља су јако лоше била одржавана, тако да ће ту бити стављен акценат – најавио је Катуца.

Приликом данашњег обиласка Долова, напредњаци су позвали мештане овог села да изађу на ванредне месне изборе 26. јула.