Вести

Саша Павлов поново градоначелник, Предраг Живковић заменик

На челу новоформиране власти у Панчеву је Српска напредна странка. Заједно са њима су и њихови коалициони партнери – СДПС, ПУПС и Покрет социјалиста, као и још један одборник Савеза војвођанских Мађара. За градоначелника Панчева поново је изабран Саша Павлов, из редова напредњака. Његов заменик ће бити Предраг Живковић, такође из СНС-а. А на челу Скупштине града и даље ће бити Тигран Киш, док ће његова заменица бити Весна Арсеновић, такође из СНС-а. Новина је и то да ће Градско веће имати 4 члана мање него до сада.
За новог–старог градоначелника и за његовог заменика Предрага Живковића, који је до сада био члан Градског већа задужен за финансије, као и за градске већнике, гласао је 41 од 70 одборника. А у новом тиму – Градском већу, уместо 11 као до сада, биће 7 чланова. Реч је о новим именима, осим др Миреле Петровић, која ће и даље водити рачуна о здравству.
Дилема у Скупштини је била да ли смањење броја већника доноси бољитак или не.
Јавно је већ претходних дана било саопштено да нову владајућу већину у Панчеву чине сада већ одборници са листе „Александар Вучић – Србија побеђује”, у којој су, осим чланова Српске напредне странке, у Панчеву ПУПС, СДПС и Покрет социјалиста, којих има 39, као и 1 одборник са мањинске листе Савеза војвођанских Мађара. Али, осим што се за градоначелника и чланове Градског већа на тајном гласању изјаснио 41 одборник, и за првог међу јендакима, председника Скупштине Тиграна Киша, такође из редова напредњака, гласало је 43, а за његову заменицу Весну Арсеновић 42 одборника.
Осим што је непознато ко су одборници који су подржали избор и градоначелника и Градског већа и председника Скупштине, ван јавно објављене већине, у опозицији су тренутно ДС са 7 одборника, ЛСВ, СРС и СПС са по 6 одборника и Покрет „Доста је било” са 5 одборника. А прва седница, на којој су бирани председник и заменик, као и потоња, сазвана по хитном поступку, ради избора градоначелника и чланова Градског већа, трајале су мало дуже, него што се очекивало на основу рада опозиције у претходном мандату. Судећи према њиховим данашњим наступима, може се очекивати њихов јачи и дужи наступ са говорнице панчевачког парламента. Примедба им је данас, између осталог, била што нови већници нису изложили своје програме.
Међутим, одборник СДПС-а Рајко Мијовић је подсетио своје колеге да тим бира мандатар, у овом случају кандидат, а сада већ и градоначелник Саша Павлов.
До промена је на данашњој седници дошло и на челу два јавна градска предузећа и једне установе културе. За вршиоца дужности директора „Хигијене” изабран је Милан Станишић, који је до сада рукводио Дирекцијом за изградњу, док је на чело Дирекције изабрана поново Маја Витман. А уместо Немање Ротара, који ће од сада бити на месту већника за културу и омладину, Културним центром ће руководити Немања Богданов. Избор ова три директора подржало је 40 одборника.