Вести

СНС тражи од истражних органа да утврде ко је крив

СНС тражи ванредну седницу и одговорност за воду После најаве градоначелника да ће Скупштина Града заседати после извештаја и „Водовода” и Градске комисије за око десет дана, испред Српске напредне странке је посланик Жељко Сушец најавио да ће одборничка група напредњака већ сутра предати иницијативу да се ванредна седница одржи и до краја ове недеље. Сушец је казао да СНС тражи од истражних органа да утврде ко је крив и да, ако постоје, санкционише одговорне зато што су Панчевци тек 15. априла сазнали да је вода технолошки неисправна за пиће.

За сваку осуду је то што су сакривани подаци о технолошкој неисправности воде месец и по дана, током целог марта и половину априла, све до прошле недеље, поручио је посланик Српске напредне странке Жељко Сушец. Први човек напредњака, око којег је и окупљена владајућа коалиција у Панчеву, пред новинарима је рекао и да СНС тражи од истражних органа да утврде ко је за то одговоран.

Мислим да је за сваку осуду, нарочито у 21. веку, да се истина не каже грађанима цео март и половину априла. Градски одбор СНС-а захтева и тражи од истражних органа да се појединци, одговорна лица, како у ЈКП-у „Водовод и канализација“ тако и у Заводу за јавно здравље у Панчеву, испитају и да се спроведу све истражне радње. Ако се утврди да су криви, да се најоштирије санкционишу, рекао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС-а. Недопустиво је и да градска власт на челу са градоначелником буде обавештена о проблему са водом тек 15. априла.

Интересује ме само да ли су они који су знали да вода технолошки није исправна за пиће то сакрили и од својих породица. Никада нећемо бити део власти ако неко од коалиционих партнера нешто заташкава. Ићи ћемо на привремени орган и превремене изборе, али нећемо дозволити да се крије од грађана, поручио је Сушец. Одборничка група СНС-а у Скупштини Града ће поднети иницијативу за сазивање ванредне седнице, на којој би се утврдиле све чињенице. Подршка се очекује и од коалиционих партнера из 2012. године, али и свих осталих странака у Скупштини. Одговорност ће се захтевати и од директорке „Водовода“ и од директорке Завода за јавно здравље.

Директорка „Водовода“ је под ингеренцијом Града Панчева, који је оснивач. Али тражићемо одговорност и директорке Завода за јавно здравље, иако је оснивач Влада Аутономна Покрајина Војводина. Тражићемо и њену одговорност. Да неко сакрива овакве ствари у 21. веку, то је за сваку осуду. Нема право нико да крије ништа од грађана Панчева. Наша деца у вртићима пију ту воду, моја деца пију, ваша деца пију, казао је Сушец. На иницијативу неких странака да се петицијом смењују директори, Сушец одговара да постоји Скупштина и одборници који су бирани да о томе одлучују.

Грађани су нам указали поверење, свако од одборника, председника своје политичке странке, дужан је да брани интересе грађана Панчева за скупштинском говорницом, а не на улици. Овакви проблеми се решавају у Скупштини Града Панчева, нагласио је Сушец. Поводом изјава и тврдњи да у „Водовод“, то јест у постројења, треба инвестирати додатна средства, Сушец је поставио питање зашто у овом јавном предузећу нису искоришћена сва расположива средства.

Круже градом приче да ЈКП „Водовод и канализација“ има орочено око 200 милиона динара. Зашто не улаже средства у обнову постројења, питао је Сушец.

Сушец најављује да ће иницијатива одборника СНС-а за одржавањем ванредне седнице бити предата сутра, у среду, и да би она могла бити одржана већ до краја недеље.