Вести

СНС за оставку директорке „Водовода“

Због ситуације у којој се нашло Панчево, по други пут за кратко време, када је пијаћа вода у питању, Српска напредна странка тражи оставку директорке „Водовода“ Милице Радовановић. Народни посланик и председник Градског одбора СНС-а Жељко Сушец је рекао да ће иницирати и ванредну седницу Скупштине Града.

Већ је прикупљено око 30 потписа одборника који траже да се локална скупштина поново састане због алармантних података о квалитету воде у панчевачкој водоводној мрежи. Народни посланик Српске напредне странке Жељко Сушец позвао је и све политичке партије и учеснике у политичком животу града, било из владајуће коалиције или из опозциије, да подрже иницијативу за одржавање ове седнице, као и на састанак који ће бити одржан у недељу пре подне.

Тема ће бити само једна - решавање овог горућег проблема. Што се тиче осталих ствари које су везане за тај састанак, заузећемо заједнички став како бисмо решили ову ситуацију. У питању је интерес грађана Панчева, њихова будућност, здравље. Ове ствари не могу да се догађају у 21. веку. Не смемо да дозволимо, као одговорно друштво, да нам старија популација, особе са инвалидитетом, мала деца стоје у редовима да би сипали воду из цистерни. Ако случајно дође до ситуације која превазилази могућности локалне самоуправе да одговори на овај изузетно велики задатак, Градски одбор СНС-а, на челу са мном, који сам председник Градског одбора и народни посланик, тражиће помоћ и државе и државних органа који су компетентни за решавање овог проблема, изјавио је Жељко Сушец.

Жељко Сушец је позвао и директорку ЈКП-а „Водовод и канализација“ Милицу Радовановић да да оставку јер је као рукооводилац најодоговорнија за већ други алармантни проблем са пијаћом водом у Панчеву за само два месеца.