Вести

Туристичка организација Панчева на новој адреси

Од данас Туристичка организација Панчева уселила се у нове просторије. На овом месту сви који дођу у Панчево могу добити све информације везане за туристичку понуду Панчева, али и материјал везан за туристичку понуду Србије, као и све информације везане за туризам у Панчеву.
Нове просторије Туристичке организације Панчево на месту некадашњег ресторана „Снежана” свечано је отворио градоначелник Саша Павлов, који је том приликом истакао да је Туристичка организација добила коначно јавасцрипт:добила простор који заслужује, јер ко год дође у Панчево и уђе у тај простор, изаћи ће са значајним информацијама и мапом на којој се налази све оно шта треба обићи у нашем граду.
- У савременој Европи и развијеним државама туризам је једна од носећих провредних грана. У Панчеву постоји велико и богато културно, индустријско наслеђе. Мислим да је дошло време да и ми имамо довољно снаге и памети да те наше вредности преточимо у нешто што се зове и економнски ефекти – рекао је Саша Павлов, градоначелник.
Нови простор Туристичке организације представља велики подстицај за развој туризма, каже Бранислав Ровчанин, директор ТОП-а.
- Велики тренутак за туризам у Панчева. Сматрам да је ово можда највећи догађај у нашој причи везаној за туризам јер ће ове просторије у потпуности бити репрезентативне и Панчево ће моћи њима да се поноси и у њима угости било кога из света и дати велики подстицај развоју туризма у нашем Граду – казао је Бранислав Ровчанин, директор ТОП-а.
Током прошлогодишње манифестације „Дани Вајферта” покренута је хуманитарна акција у којој је Емил Сфера насликао потрет Ђорђа Вајферта, који је посредством Туристичке организације Панчева откупила компанија „Хајнекен Србија”. Новац који је добио од продаје портрета Сфера је донирао Општој болници Панчево за сређивање Дечјег одељења.
- Кроз обележавање „Дана Ђорђа Вајферта”, сликам његов карактер, лик...да се са једне стране подсетимо једног таквог човека, а са друге стране да кроз продају овог рада наставим његово хуманитарно деловање – додао је Емил Сфера, сликар.
- Хвала му. Хвала компанији „Хајнекен”. Хвала Туристичкој организацији Панчева што је ово све организовала. Новац који смо овом приликом добили употребићемо за условљавање пријемно-ургетне службе Дечјег интерног одељења, које годинама прокишњава. Када год падне киша, прегледи у просторијама Пријемног одељења готово су немогући – истакао је др Небојша Тасић, директор Опште болнице Панчево.
Један део простора у Туристичкој организацији претворен је у медија центар, односно конференцијску сала, коју ће моћи да користе све установе или удружења како би најавили догађаје у граду, каже Ровчанин, док се у централном делу налази велики пулт на којем могу да се добију све информације везане за туристичку понуду Панчева, али и материјал везан за туристичку понуду Србије, као и изложбени простор. Нове просторије за грађане биће отворене од понедељка, 23. маја.