Вести

У среду две седнице Скупштине града

За сутра је председник Скупштине Тигран киш заказао две седнице локалног парламента. На првој која почиње у 10 сати одборници ће расправљати о укључивању грађана у расподели буџета, извештају о стању животне средине на територији Панчева током 2015. године, као и програму контроле квалитета ваздуха. Друга седница заказана је за 12 сати на предлог опозиционих одборника, који желе да се у Скупштини разговара о меморандуму који је потписан са Владом Србије и две кинеске фирме, а односи се на израду студије изводљивости изградње електране за производњу енергије од отпада.

Предлог одлуке о укључивању грађана Панчева у процес доношења одлуке о расподели дела средстава буџета града кроз модел партиципативног буџетирања, извештај о стању животне средине на територији Панчева за 2015. годину и програм контроле квалитета ваздуха за 2015. и 2016. годину. Само су неке од тачака дневног реда о којима ће одборници расправљати на 4. седници Скупштине града.

- Расподела буџетских средстава, једним делом поверава и грађањима ид а та одлука представља нешто најинтересантније везано за сутрашњу редовну седницу. Такође ће на дневном реду бити извештај о стању животне средине у граду Панчеву за 2015. годину, план контроле квалитета ваздуха за прошлу и ову годину, одлука везана за насељено место Долово где се Долово прикључује на градски сyстем, као и за одношење смећа на градску депонију – рекао је Тигран Киш председник Скупштине.

Истога дана у среду, 20. јула, заказана је и 5. редовна седница Скупштине. Ова седница заказана је на захтев одборника опозиције. Свој потпис на захтев за сазивање ове седнице ставили су одборници ДС-а, ЛСВ-а, Покрета ДЈБ и СПС-а.

- Који су од мене тражили да сазовем седницу везану за расправу о изградњи електране на отпад. То ће бити једина тачка дневног реда на тој петој редовној седници – рекао је Тигран Киш.

 

4. редовна седница починеј у 10 сати, а друга би по позиву требало да почне у 12 сати. Одложене преносе обе седнице Скупштине града Панчева моћи ћете пратити на Телевизији Панчево.