Вести

Ускршња акција „Споменка“ и „Зеленила”

На Зеленој пијаци данас су поводом ускршњих празника деца из Дома без родитељског старања „Споменак“ продавали радове које су сами правили. ЈКП „Зеленило” је и ове године за децу из „Споменка", поред места за продају, обезбедило и друге поклоне.

Традиционално и ове године деца из Дома без родитељског старања „Споменак“ продавали су ручне радове које су сами направили поводом ускршњих празника. Радови су били изложени поред Пијачне управе на Зеленој пијаци, тако да су суграђани који су дошли на пијацу имали прилку да купе и дечје ручне радове.

Деца су овог пута имала прилику да се на мало другачији начин креативно изразе. Целокупна припрема је подразумевала израду предмета везаних за Ускрс и пролеће. Продајне изложбе су за децу од великог значаја зато што до изражаја долазе њихов рад и мотивација, рекла је Јелисавка Милошевић, васпитач.

Поред фарбаних јаја, деца су разне предмете осликавала декупаж техником, а такође су и везла разне мотиве везане за ускршњи празник.

Нас десеторо је радило. Баш смо се потрудили максимално. Ја сам, рецимо, декорисала корпице, рекла је Саманта Новаков.

И ове године запослени у ЈКП-а „Зеленилу” обезбедили су тезгу поред Пијачне управе, на којој су деца продавала своје радове, а запослени су обезбедили и поклоне намењене деци из „Споменка".

ЈКП „Зеленило" и „Споменак" традиционално имају добру сарадњу. Ове године смо штићеницима Дома „Споменак“ уступили тезгу за продају радова који су направљени са много љубави. Такође смо им припремили воће и сокове за освежење и још мноштво изненађења, рекла је Јована Миловановић из ЈКП-а „Зеленило". Сви који су купили нешто од ручних радова од деце из „Споменка" добили су на поклон ускршњу честитку и јаје. Сав новац прикупљен од продаје поклона биће употребљен за куповину новог материјала који деца користе у керамичкој радионици у „Споменку".